Κρήτη

Τα Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας

Η Α.ΞΕ.Π.Τ. είναι η πρώτη ελληνική οργάνωση που έγινε δεκτή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας

Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας WAS έγινε δεκτή η οργάνωση Α.ΞΕ.Π.Τ. (Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα), ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2019 στην Κρήτη με κύριους σκοπούς την προαγωγή της σεξουαλικής υγείας και την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση. Να σημειωθεί ότι αφορμή δημιουργίας της οργάνωσης ήταν ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη το 2011, καθώς είχε ξεσπάσει ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση, η Α.ΞΕ.Π.Τ. είναι η πρώτη ελληνική οργάνωση που έγινε δεκτή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας, έναν αυτόνομο διεθνή διακρατικό οργανισμό, ο οποίος αποτελεί εξειδικευμένη υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ασχολείται με τη διεθνή δημόσια υγεία.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά να είμαστε στη θέση να σας ανακοινώσουμε την πρόσφατη ένταξη της οργάνωσης Α.ΞΕ.Π.Τ. (Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα) στον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας WAS», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνες της ομάδας Α.ΞΕ.Π.Τ. και συνεχίζουν:

«Η Α.ΞΕ.Π.Τ. είναι η πρώτη ελληνική οργάνωση που έγινε δεκτή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας. Η οργάνωση της Α.ΞΕ.Π.Τ. ασχολείται με τον σχεδιασμό, την υλοποίηση δράσεων και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού με στόχο την προαγωγή της σεξουαλικής υγείας και την προστασία από την παιδική κακοποίηση.

Συνεχίζουμε μαζί για έναν κόσμο Ασφαλή γεμάτο με Ξένοιαστα Παιδιά!».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια