Σύμβαση βελτίωσης της αγροτικής οδού μεταξύ Γερακαρίου και Σπηλίου στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Σύμβαση βελτίωσης της αγροτικής οδού μεταξύ Γερακαρίου και Σπηλίου στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βελτίωση βατότητας αγροτικής οδού στην Κοινότητα Γερακαρίου Δήμου Αμαρίου», με προϋπολογισμό 160.000 ευρώ

Σύμβαση βελτίωσης της αγροτικής οδού μεταξύ Γερακαρίου και Σπηλίου στο Ρέθυμνο, υπεγράφη από τον δήμαρχο Αμαρίου, Παντελή Μουρτζανό, με στόχο την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση βατότητας αγροτικής οδού στην Κοινότητα Γερακαρίου Δήμου Αμαρίου», με προϋπολογισμό 160.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και αφορά τη βελτίωση βατότητας αγροτικής οδού που εκκινεί από την επαρχιακή οδό Γερακαρίου - Σπηλίου και οδηγεί εντός του οροπεδίου Γιους Κάμπος. Πρόκειται ουσιαστικά για την αγροτική οδό που καταλήγει στον οικισμό Κισσός του δήμου Αγίου Βασιλείου και σήμερα εξυπηρετεί ένα σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο γεωργικών και κτηνοτροφικών μηχανημάτων και οχημάτων, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, χρησιμοποιείται παράλληλα, τόσο από φυσιολάτρες, όσο και από περιπατητές.

Ο δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός, αναφέρει πως με την ολοκλήρωση του έργου και την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού που οδηγεί εντός του οροπεδίου Γιους Κάμπος «…εξασφαλίζεται, πλέον, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, η εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της ευρύτερης περιοχής. Η εν λόγω παρέμβαση, η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, συνδέει το δήμο μας με τον όμορο δήμο Αγίου Βασιλείου και τον οικισμό Κισσός, εξυπηρετώντας ένα σημαντικό αριθμό επαγγελματιών παραγωγών και κατοίκων των δύο δήμων, καθώς και επισκεπτών της περιοχής».

Στο μεταξύ, δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του δήμου Αμαρίου, θα πραγματοποιηθούν από αύριο Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 03 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ. Στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής/Παιδιατρικής του Οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά οδοντίατροι, και μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, θα εξεταστούν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα ενώ παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της στοματικής του υγείας, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής/Παιδιατρικής του Οργανισμού και πληροφορίες, μπορούν να λάβουν οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής στο τηλέφωνο 11040 και στο μέιλ [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News