Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Κρήτη - Κέφι, ζωντάνια και μασκαράδες σε Ηράκλειο, Χανιά και Κρουσώνα

Κρήτη
Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Κρήτη - Κέφι, ζωντάνια και μασκαράδες σε Ηράκλειο, Χανιά και Κρουσώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους ξέφρενους ρυθμούς του βασιλιά Καρνάβαλου παραδόθηκε χθες το νησί - Εντυπωσιακά καρναβάλια σε Ηράκλειο, Χανιά και Κρουσώνα

Στους ξέφρενους ρυθμούς του βασιλιά Καρνάβαλου παρασύρθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, χιλιάδες Ηρακλειώτες, που, με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, κατέβηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το Καστρινό Καρναβάλι, μετά από τρία χρόνια απουσίας, επέστρεψε πιο δυνατό από ποτέ! Εκατοντάδες καρναβαλιστές, επιστρατεύοντας το χιούμορ και τη φαντασία τους, έδωσαν χρώμα με τις στολές, το κέφι και τον ρυθμό τους στη μεγαλειώδη παρέλαση που ξεκίνησε από την πλατεία 18 Άγγλων.

Με αστείρευτο κέφι και εντυπωσιακά άρματα και οι 31 ομάδες καρναβαλιστών διέσχισαν την 25ης Αυγούστου, παρασύροντας με τον χορό και την ορμή τους τους χιλιάδες Ηρακλειώτες που γέμισαν την “καρδιά” του Ηρακλείου.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν για μία ακόμη χρονιά οι εντυπωσιακές Βραζιλιάνες του Μαλιώτικου Καρναβαλιού, που ξεσήκωσαν το κοινό με τους ρυθμούς της σάμπα και το βραζιλιάνικο ταπεραμέντο τους!

Οι ομάδες ανέβηκαν τη λεωφόρο Δικαιοσύνης και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου στήθηκε ένα τρικούβερτο πάρτι με πολλή μουσική και χορό, δώρα και πολλές εκπλήξεις.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος παρακολούθησε το Καστρινό Καρναβάλι συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ και αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, καθώς και την αντιδήμαρχο Παιδείας και πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλλα Καλογεράκη-Αρχοντάκη, ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Μαλιώτικου Καρναβαλιού, όπως και όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή, καθώς και τη ΔΗΚΕΗ για την άψογη διοργάνωση, ενώ ευχήθηκε σε όλους «καλές Αποκριές».

Στον Κρουσώνα

Στους ρυθμούς της Αποκριάς χόρεψε χθες Κυριακή, και ο Κρουσώνας. Πλήθος κόσμου διασκέδασε με την ψυχή του, ενώ μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές εντυπωσίασαν με τις ευφάνταστες στολές τους. Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά την είσοδο του χωριού και κατέληξε στην πλατεία Αγίας Τριάδας με ξέφρενο γλέντι και μουσική από τον DJ Πουλορίνη. Την παρουσίαση του καρναβαλιού είχε αναλάβει και φέτος η μοναδική Αναστασία Μπιτζιλέου! Το καρναβάλι πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ξέφρενο πάρτι και στη Σούδα - “Σειρήνες και μούσες” στα Χανιά

Κέφι, ζωντάνια και ρυθμοί σάμπα απογείωσαν το Χανιώτικο Καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε χθες στη Σούδα, προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά του νομού. Εκατοντάδες καρναβαλιστές έδωσαν τον τόνο της ημέρας, ενώ μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την παρέλαση των αρμάτων και των ομάδων. Παρουσιαστές του Καρναβαλιού ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης και η Αριστέα Καλογρίδη, που έστειλαν το μήνυμα της ξενοιασιάς και του δικαιώματος στη χαρά.

«Μετά από δύο χρόνια εγκλεισμών, ήρθαμε εδώ για να ανοίξουμε τη σκέψη μας, να ανοίξουμε το μυαλό μας για να μπει η χαρά και να τη μεταδώσουμε σε όλους», είπε ο Αντώνης Τσαπατάκης, ενώ η Αριστέα Καλογρίδη τόνισε τη σημασία της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου.

Για το μεγαλύτερο καρναβάλι του νομού μίλησε λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης των αρμάτων ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, σημειώνοντας ότι η δημοτική Αρχή υποστηρίζει διοργανώσεις σαν αυτή και θα συνεχίσει να το πράττει.

“Σειρήνες και Μούσες” ήταν το θέμα του φετινού Χανιώτικου Καρναβαλιού, ωστόσο, οι ομάδες εμπνεύστηκαν από την επικαιρότητα, γνωστούς παιδικούς ήρωες και εικόνες της καθημερινότητας. Πρωταγωνιστές ήταν αναμφισβήτητα τα παιδιά, που παραδόθηκαν στον τρελό ρυθμό της Αποκριάς.

Το Χανιώτικο Καρναβάλι διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠ ΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News