Χανιά: Την Τρίτη η απολογία των δύο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 51χρονου (vid)

Κρήτη
Χανιά: Την Τρίτη η απολογία των δύο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 51χρονου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτηματικές διαφορές η αφορμή για να «μιλήσουν» τα όπλα

Την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου στη μία το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Χανίων ο 67χρονος και ο 37χρονος γιός του, που συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας, σε ορεινό χωριό των Κεραμειών.

Οι φερόμενοι ως δράστες, οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον εισαγγελέα Χανίων ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες και τους έδωσε προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι δύο κτηνοτρόφοι ενεπλάκησαν σε καυγά με τον 51χρονο γιο της οικογένειας, με αφορμή μεταξύ τους κτηματικές διαφορές. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον πατέρα να παροτρύνει τον μικρότερο γιο να ανοίξει πυρ κατά του αδελφού του.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής σε ορεινή περιοχή των Κεραμειών και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν. Όταν ο 51χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο του για να φύγει, ο 37χρονος αδελφός του, έβγαλε ένα πυροβόλο όπλο κι άρχισε να πυροβολεί εναντίον του, προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές στο όχημα.

Λίγες ώρες αργότερα άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων εντόπισαν τους φερόμενους δράστες σε ορεινό χωριό των Κεραμειών και τους συνέλαβαν ενώ σε έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητο και στο ποιμνιοστάσιο του 37χρονου, βρήκαν μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 35 φυσίγγια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Το περιστατικό καταδίκασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων κ. Νίκος Ξανθουδάκης ενώ ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων ταξίαρχος Γιώργος Μαστραντωνάκης υπογράμμισε ότι «η αστυνομία παρεμβαίνει και παραπέμπει τους δράστες στη δικαιοσύνη».

Ο κ. Ξανθουδάκης σχολίασε ότι «είναι κρίμα, ορισμένες οικογένειες σε συγκεκριμένες περιοχές, να αμαυρώνουν ολόκληρη την Κρήτη. Είναι καιρός να σταματήσουν τα μιλούν τα όπλα, η εποχή με τις βεντέτες και την οπλοχρησία έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Στις μέρες μας απαιτείται σύμπνοια και ενότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News