Κρήτη

Εφετείο: Συνέχεια στη δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια - Καταθέσεις γεμάτες φόρτιση από χήρα και συγγενείς

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης (Χανιά), κατέθεσε η χήρα του Λευτέρη Καλομοίρη (και μητέρα του κατηγορούμενου) - Εξάλλου, ενώπιον της Έδρας, κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο πατέρας και ο αδερφός του Γιώργου Ξυλούρη

Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων του κατηγορητηρίου συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή (17/2) η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - για την αιματηρή συμπλοκή που είχε σημειωθεί στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης (Χανιά), κατέθεσε η χήρα του Λευτέρη Καλομοίρη (και μητέρα του κατηγορούμενου) . Εξάλλου, ενώπιον της Έδρας, κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο πατέρας και ο αδερφός του Γιώργου Ξυλούρη.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κατάθεση της χήρας του Καλομοίρη, αλλά και οι καταθέσεις των στενών συγγενών του Ξυλούρη, ήταν έντονα φορτισμένες συναισθηματικά.

Μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, έχουν προσδιοριστεί από την Έδρα και οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, οι οποίες θα γίνουν την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία του γιου του αείμνηστου Λευτέρη Καλομοίρη πιθανότατα θα λάβει χώρα στις 3 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση για την υπόθεση έλαβε χώρα στα μέσα Ιανουαρίου και κατόπιν η Έδρα είχε διακόψει για τις 2 Φεβρουαρίου.

Εκείνη την ημέρα, ωστόσο, η Έδρα διέκοψε εκ νέου τη δίκη για σήμερα Παρασκευή 17 του μηνός: Αιτία ήταν το γεγονός ότι ένας εκ των ενόρκων νόσησε με covid 19 και δεν ήταν δυνατό να παρευρίσκεται στην Έδρα.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο ο γιος του αείμνηστου Λευτέρη Καλομοίρη είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό άρχισε στις 10 του περασμένου Νοεμβρίου, με τον κατηγορούμενο να δηλώνει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης: «Εκείνο το βράδυ έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι. Μακάρι ο νεκρός να ήταν ένας, να ήμουν εγώ. Είμαι εδώ δικαίως κατηγορούμενος. Η εικόνα του νεκρού πατέρα μου δε μου άφησε λογική σκέψη. Ζητώ να με κρίνετε δίκαια διότι διέπραξα έγκλημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια