Ηράκλειο: Ξεκινούν οι εργασίες στο «Νίκος Καζαντζάκης» - Αλλαγές στις πτήσεις λόγω συντήρησης διαδρόμου

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξεκινούν οι εργασίες στο «Νίκος Καζαντζάκης» - Αλλαγές στις πτήσεις λόγω συντήρησης διαδρόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των πτήσεων από 1 έως 6 Μαρτίου φέρνει η ασφαλτόστρωση στον κεντρικό διάδρομο του αερολιμένα - Οι πτήσεις από τον 12-30 θα γίνονται με αεροσκάφη μικρότερης χωρητικότητας, ενώ το αεροδρόμιο “Ι. Δασκαλογιάννης” των Χανίων θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση των επιβατών, μιας και κάποιες πτήσεις με κωδικό το Ηράκλειο θα γίνονται μέσω Χανίων

Για σχεδόν μία εβδομάδα, από 1η έως και 6 Μαρτίου, τροποποιούνται λόγω εργασιών στον διάδρομο 09-27 του αεροδρομίου Ηρακλείου οι πτήσεις αεροσκαφών με τα αεροσκάφη να χρησιμοποιούν τον μικρό λοξό 12-30.

Τα έργα αφορούν ασφαλτόστρωση και φρεζάρισμα με στόχο τη συντήρηση του κεντρικού διαδρόμου του αερολιμένα.

Οι πτήσεις από τον 12-30 θα γίνονται με αεροσκάφη μικρότερης χωρητικότητας, ενώ το αεροδρόμιο “I. Δασκαλογιάννης” των Χανίων θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση των επιβατών, μιας και κάποιες πτήσεις με κωδικό το Ηράκλειο θα γίνονται μέσω Χανίων.

Στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνο το διάστημα, πέρα από τις προγραμματισμένες πτήσεις που θα γίνονται συγκεκριμένες ώρες, υπάρχουν και αρκετές σχολικές εκδρομές.

Λόγω του δεδομένου ότι ο μικρός λοξός δε διαθέτει φωτισμό, όλες οι πτήσεις στο Ηράκλειο θα γίνονται μέρα και σε συγκεκριμένες ώρες. Επίσης, στις 8 Μαρτίου αναμένονται προγραμματισμένες πτήσεις του εξωτερικού και επικρατεί μια μικρή αναστάτωση. Και ο λόγος έχει να κάνει πάλι με τις καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες και βρέξει, με άμεση συνέπεια να διακοπεί η ασφαλτόστρωση, τότε οι ημέρες αναμονής που θα είναι κλειστός ο κεντρικός διάδρομος θα επεκταθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News