Χανιά: Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς (pics)

Κρήτη
Χανιά: Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτύρονται για τις συντάξεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, οι συνταξιούχοι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, όπου διαμαρτύρονται για τις συντάξεις και άλλα κοινωνικά προβλήματα. Συγκεκριμένα η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα ακόλουθα: “Οι συνταξιούχοι του νομού Χανίων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00π.μ.στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν το  παρών τους.

Μετά από 13 χρόνια περικοπών στις συνταξιμες και τις κοινωνικές μας αποδοχές,  στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,σε όλα μας τα δικαιώματα δεν μπορούν να δεχτούμε ως βελτίωση της ζωής μας τις λέγομεν αυξήσεις που γίνονται προπαγάνδα της κυβέρνησης,την στιγμή που οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια έχασαν πάνω απο 100 δισεκατομμύρια και σήμερα η αγοραστική τους δύναμη μειώνεται λόγω της ακρίβειας.

Με τις πρόσφατες πληρωμές των συντάξεων αποδείχθηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης όπως είχαμε προειδοποιήσει ήταν ένα μεγάλο ψέμα.

* Πλήρη κατάργησης του νόμου “Κατρουγκαλου” και όλων των αντικοινωνικών, αντιασφαλιστικων και αντεργατικων Νόμων.

* Αυξήσεις στα επίπεδα του πληθωρισμού σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς σε αυτές.

* Άμεση θεσμοθέτηση κατώτερης κυρίας σύνταξης στα 650 ευρώ.

* Καταβολής των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων καί των δώρων σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προαπαιτούμενα και δικαστήρια.

* Άμεση καταβολή των συνδρομών των 0,20 λεπτά που πληρώνουν οι συνταξιούχοι για τις λειτουργικές τους ανάγκες.

* Άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

* Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης του ν.3865/2010 ΑΚΑΓΕ.

* Καθολικό δημόσιο σύστημα υγείας με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όλοι στην συγκέντρωση των συνταξιούχων δυναμικά και μαζικά.”

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News