Επίθεση σε δημοτική υπάλληλο: «Άναψαν τα αίματα» μετά την επιβολή προστίμου για το στρώμα (vid)

Κρήτη
Επίθεση σε δημοτική υπάλληλο: «Άναψαν τα αίματα» μετά την επιβολή προστίμου για το στρώμα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό συνέβη δίπλα από το Δημαρχείο, στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Κυδωνίας. Ο δήμος Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία το καταδίκασε, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους για την προστασία όλων όσοι εργάζονται στις δημοτικές υπηρεσίες
  • Άφησε ογκώδη απορρίμματα δίπλα από το Δημαρχείο και το πλήρωσε
  • Καταδίκασε το περιστατικό η δημοτική Αρχή

Ένα πρωτοφανές περιστατικό βίας έζησε επόπτρια της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Χανίων στην προσπάθεια της να επιτελέσει το καθήκον της. Όταν διαπίστωσε ότι δημότης, παραβλέποντας τον κανονισμό και τη διαδικασία συλλογής ογκωδών απορριμμάτων άφησε ένα στρώμα δίπλα από κάδους και έσπευσε να πράξει τα προβλεπόμενα, ήρθε αντιμέτωπή αρχικά με ύβρεις και απειλές.

Όταν μάλιστα η επόπτρια προχώρησε στην βεβαίωση της παράβασης και στην επιβολή προστίμου ύψους τριακοσίων ευρώ, ο θερμόαιμος δημότης δεν δίστασε να της επιτεθεί, επιχειρώντας μάλιστα να της αποσπάσει την ηλεκτρονική συσκευή.

Το περιστατικό συνέβη δίπλα από το Δημαρχείο, στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Κυδωνίας. Ο δήμος Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία το καταδίκασε, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους για την προστασία όλων όσοι εργάζονται στις δημοτικές υπηρεσίες.

«Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιτίθεται με οποιονδήποτε τρόπο και να παρενοχλεί εργαζόμενους των υπηρεσιών μας. Καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο τους υπαλλήλους, ειδικά την ώρα που εκτελούν το καθήκον τους» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και θα ακολουθήσουν όλα τα απαραίτητα, νομικά βήματα για την προστασία της υπαλλήλου του δήμου Χανίων. Με αφορμή αυτό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου κ. Μιχάλης Τσουπάκης υπενθύμισε ότι «εδώ και δύο χρόνια σε μια προσπάθεια να εκλείψουν εικόνες με ογκώδη απορρίμματα δίπλα από κάδους, η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα αποκομιδής σε συνεργασία με τους δημότες». Παρ όλα αυτά εξακολουθούν να καταγράφονται φαινόμενα παράβασης του κανονισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News