Φαρ Ουέστ στο Γάζι: Μόλις άκουσε «Στάσου αστυνομία...» άρχισε να πυροβολεί - Η στιγμή της σύλληψης του δράστη (vid)

Κρήτη
Φαρ Ουέστ στο Γάζι: Μόλις άκουσε «Στάσου αστυνομία...» άρχισε να πυροβολεί - Η στιγμή της σύλληψης του δράστη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρέ - καρέ η στιγμή της σύλληψης του 35χρονου - Στα χέρια των Αρχών και η σύζυγός του -Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νωρίς το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου και με προφορική εντολή αφέθηκε ελεύθερη

“Έβρεξε”... σφαίρες χθες, μέρα μεσημέρι, στην “καρδιά” του Γαζίου, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου! Αστυνομικοί με πολιτικά επιχείρησαν να συλλάβουν 35χρονο σεσημασμένο κακοποιό, τον οποίο παρακολουθούσαν επισταμένως... Ωστόσο, ο 35χρονος δράστης δε δίστασε να τραβήξει όπλο και να πυροβολήσει εναντίον των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., πάνω στον πιο πολυσύχναστο δρόμο του Γαζίου.

Την ίδια ώρα στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται και από χθες το βράδυ η σύζυγος του 35χρονου που πυροβόλησε κατά αστυνομικών και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών στο κέντρο του Γαζίου.

Η σύζυγός του κατά πληροφορίες κρατήθηκε χθες τη νύχτα και αρχικώς υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες για τη σύλληψη της ή όχι.

Η γυναίκα συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, από τους αστυνομικούς κατηγορούμενη για το αδίκημα της νομοθεσίας περί και περί όπλων, καθώς στο σπίτι όπου διέμεναν εντοπίστηκαν φυσίγγια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του neakriti.gr, νωρίς το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου με προφορική εντολή του αφέθηκε ελεύθερη. 

Οι διάλογοι

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, όλα ξεκίνησαν ενώ ο 35χρονος βρισκόταν υπό διακριτική παρακολούθηση από την αστυνομία. Ο 35χρονος κάποια στιγμή στάθμευσε το αυτοκίνητό του σε σημείο στην καρδιά του Γαζίου, προκειμένου - όπως εικάζεται - να πάρει καφέ από παρακείμενη καφετέρια.

Στο σημείο εκείνο ο 36χρονος αστυνομικός εξήλθε από το αυτοκίνητο της Ασφάλειας, το οποίο είχε συμβατικές πινακίδες, και πλησιάζοντας το όχημα του δράστη, φέρεται να του φώναξε «αστυνομία».

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αλλά και αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι στο άκουσμα της λέξης αστυνομία, ο 35χρονος - χωρίς να βγει από το αυτοκίνητό του -έβγαλε ένα 40άρι πιστόλι που είχε μαζί του και να πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον αστυνομικό.

Συνέχισε δε να πυροβολεί στην προσπάθειά του να διαφύγει, ενώ οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Επίσης, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο 35χρονος, αφού στάθμευσε το όχημά του στην πλευρά του δρόμου που είχε κατεύθυνση από Γάζι προς Ηράκλειο κατέβηκε και κατευθύνθηκε στην απέναντι πλευρά, όπου βρισκόταν η καφετέρια.

Στο σημείο εκείνο, οι αστυνομικοί -το αγροτικό όχημα των οποίων βρισκόταν σταματημένο μόλις δύο θέσεις πιο πάνω από του καταζητούμενου- του φώναξαν «Στάσου εκεί αστυνομία». Τότε εκείνος, πάντα κατά τις ίδιες μαρτυρίες άρχισε να πυροβολεί και επιχείρησε να διαφύγει προς την πλευρά της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και στην περιοχή επικράτησε πανικός.

Όπως έγινε γνωστό σφαίρες έπεσαν σε σημεία της καφετέριας, σε κατοικία που βρίσκεται πάνω από το συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά και σε βιτρίνες τουλάχιστον δύο παρακείμενων καταστημάτων.

Το χρονικό της καταδίωξης

Από τους πυροβολισμούς του 35χρονου τραυματίστηκε ένας 36χρονος αξιωματικός της Ασφάλειας, αλλά κι ένας 22χρονος νεαρός, ο οποίος έπινε αμέριμνος τον καφέ του σε καφετέρια της περιοχής!

Παρά το ότι το “πιστολίδι” έλαβε χώρα μέρα μεσημέρι σε πολύ κεντρικό σημείο της περιοχής, ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονταν χθες το βράδυ εκτός κινδύνου στο ΠΑΓΝΗ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης στην κεντρική λεωφόρο (Ελ. Βενιζέλου) του Γαζίου. Παρά το ότι τα καταστήματα ήταν κλειστά, δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που βρίσκονταν έξω στον δρόμο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 35χρονος με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, ήταν γνωστός στις Αρχές από το παρελθόν. Εξάλλου, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για υπόθεση ληστείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΡΗΤΗ TV, ο 35χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για ληστεία που είχε σημειωθεί σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Μεσαρά.

Συνολικά έξι στελέχη της Ασφάλειας Ηρακλείου είχαν θέσει χθες υπό διακριτική παρακολούθηση τον 35χρονο. Οι αστυνομικοί φορούσαν πολιτικά κι επέβαιναν σε αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας. Ο 35χρονος άνδρας φέρεται να τηλεφώνησε λίγα λεπτά πριν από το συμβάν σε καφετέρια του Γαζίου, προκειμένου να παραγγείλει καφέ για να τον παραλάβει ο ίδιος.

Όντως λίγο αργότερα, ο καταζητούμενος πάρκαρε το αυτοκίνητό του και μετέβη στην καφετέρια. Ελάχιστα αργότερα, ο 35χρονος βγήκε από το μαγαζί και την ώρα που προσέγγιζε το ΙΧ του, αστυνομικοί του δήλωσαν την ιδιότητά τους. Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, ο 35χρονος τράβηξε όπλο και άνοιξε πυρ χωρίς δεύτερη σκέψη στοχεύοντας προς τους άνδρες της ΕΛ. ΑΣ. και πετυχαίνοντας έναν εξ αυτών. Πρόκειται για 36χρονο αξιωματικό της Ασφάλειας, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι και σωριάστηκε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά του 35χρονου, ο οποίος πάραυτα φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε καθώς οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω του και τον ακινητοποίησαν περνώντας του χειροπέδες. Νωρίτερα, ο 35χρονος δράστης τραυματίστηκε και ο ίδιος από τα πυρά των ανδρών της ΕΛ. ΑΣ.

Τις επίμαχες στιγμές, εμβρόντητοι πολίτες έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους τα διασταυρούμενα πυρά που έπεφταν μέρα μεσημέρι σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Μεταξύ αυτών και ένας νεαρός 22 ετών, ο οποίος έπινε αμέριμνος τον καφέ του κοντά στο σημείο. Ο νεαρός τραυματίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες στα πόδια, καθώς φέρει τραύματα σε αμφότερους τους μηρούς του. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ. ΑΣ., ο 35χρονος πυροβόλησε τόσο τον αστυνομικό, όσο και τον 22χρονο.

Ενδεικτικό της ανταλλαγής πυρών που έλαβε χώρα χθες, ήταν ότι βολίδες βρέθηκαν σφηνωμένες σε τοίχους σπιτιών και σε βιτρίνες παρακείμενων καταστημάτων. Όπως όλα δείχνουν, έπεσαν περισσότεροι από 10 πυροβολισμοί. Εντούτοις, οι πρώτες πληροφορίες που υπήρξαν χθες το μεσημέρι, έκαναν λόγο για συνολικά 29 πυροβολισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες παρέμενε αδιευκρίνιστο πόσοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και πόσες φορές.

Όταν τα όπλα σίγησαν, τρεις άνθρωποι είχαν τραυματιστεί από τα πυρά… Ο 36χρονος αστυνομικός, ο 22χρονος θαμώνας καφετέριας και ο 35χρονος δράστης. Ευτυχώς, κανείς εξ αυτών δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Σύμφωνα, πάντως, με αστυνομικές πηγές, σε έλεγχο που έγινε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του 35χρονου, εντοπίστηκαν πολλές δεκάδες σφαίρες, αλλά και ποσότητα ναρκωτικών.

Οι δύο ανακοινώσεις της ΕΛ. ΑΣ.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η ΕΛ. ΑΣ. εξέδωσε δύο ανακοινώσεις για το συμβάν. Η πρώτη χρονικά ανακοίνωση ανέφερε ότι «Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός στο Ηράκλειο Κρήτης, διότι κατά τη διάρκεια σύλληψής του, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News