Ηράκλειο: «Μάγεψε» το Μουσικό Σχολείο στα Δύο Αοράκια (pics)

Κρήτη
Ηράκλειο: «Μάγεψε» το Μουσικό Σχολείο στα Δύο Αοράκια (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετική, πρωτότυπη και συγκινητική η σημερινή δράση από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και τα Δημοτικά Σχολεία Ειδικής Αγωγής

Μία ξεχωριστή και πρωτότυπη, αλλά κυρίως συγκινητική δράση, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν, όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου στον αθλητικό χώρο στα Δύο Αοράκια.

Επρόκειτο για μία σύμπραξη Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, η οποία έλαβε χώρα από τις 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι, με το πρώτο μέρος της εκδήλωσης να περιλαμβάνει θέατρο σκιών.

Με τον τίτλο «Ο Καραγκιόζης γραμματικός», το έργο ήταν πλαισιωμένο με μουσική, Μουσικοκινητική με την «Άνοιξη» από τις 4 εποχές του Vivaldi, το “Valse of the flowers του Tchaikovsky και 3 ξένα τραγούδια. Ακολούθησε μουσικό παιχνίδι με μπαλόνια.

Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές έπαιξαν πιάνο και πιο συγκεκριμένα τα τρία κομμάτια σονάτα του Σεληνόφωτος του Beethoven και τα ξένα τραγούδια River flows in you και everything’s alright, ενώ ακολούθησε γαϊτανάκι με παραδοσιακή μουσική.

Στο τρίτο μέρος ακολούθησε σύνθεση από σύνολο κρουστών με τη συμμετοχή των μαθητών, με μουσικοκινητική μαζί με τα κρουστά, καθώς και η ζωγραφική οργάνων σε μουσαμά με διάφορα υλικά. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News