Ρέθυμνο: Μυστήριο με το «ορφανό» δέμα ναρκωτικών που βρέθηκε στον ΒΟΑΚ - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ (vid)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Μυστήριο με το «ορφανό» δέμα ναρκωτικών που βρέθηκε στον ΒΟΑΚ - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με το «ορφανό» δέμα που περιείχε πάνω από 14 κιλά κάνναβης και το οποίο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο κάτω από ξερόκλαδα σε παράδρομο του ΒΟΑΚ Κρήτης -από την πλευρά της θάλασσας- στο ύψος της Επισκοπής στο Ρέθυμνο
  • Πάνω από 14 κιλά κάνναβης σε παράδρομο του ΒΟΑΚ κοντά στην θάλασσα
  • Το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ για να βάλει στο «χέρι» το ναρκω-δέμα
  • Η νάιλον συσκευασία χασίς ήταν κρυμμένη κάτω από ξερόκλαδα
  • Σε διακριτική παρακολούθηση το σημείο με το δέμα
  • Σε εξέλιξη η έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών

Σε θρίλερ για γερά νεύρα έχει μετατραπεί για τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου η υπόθεση με το «ορφανό» δέμα που περιέχει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 14 κιλά και 240 γραμμάρια κάνναβης και το οποίο εντοπίστηκε σε παράδρομο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στο ύψος της Επισκοπής.

Σχεδόν από τις αρχές του μήνα οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου αξιοποιούσαν μαζί με συναδέλφους τους από το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων, πληροφορίες που ήθελαν την ύπαρξη ναρκωτικών σε σημείο κοντά τον ΒΟΑΚ και μάλιστα στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ρεθύμνου. 

Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε τις έρευνες της ούτως ώστε να προλάβει να βάλει πρώτη στο «χέρι» τα ναρκωτικά που θα κατέληγαν στην ντόπια αγορά και που ήταν τοποθετημένα εκεί, περιμένοντας να φανεί ο παραλήπτης του δέματος.

Τελικά τις μεσημεριανές ώρες του περασμένου Σαββάτου η περιπολία του ΤΑΕ Ρεθύμνου, αφού αναγκάστηκε να ερευνήσει «σπιθαμή προς σπιθαμή» το επίμαχο σημείο, εντόπισε την διάφανη νάιλον «ορφανή» σακούλα σε έναν από τους παράδρομους της Εθνικής Οδού στην Επισκοπή από την πλευρά της θάλασσας. Μάλιστα οι πληροφορίες της ΚΡΗΤΗ TV, λένε, ότι το δέμα ήταν τοποθετημένο σε τέτοιο σημείο ανάμεσα σε ξερόκλαδα, που δεν ήταν ορατό από τα αυτοκίνητα που κινούνταν όχι μόνο στον ΒΟΑΚ, αλλά ούτε και στον ίδιο τον παράδρομο.

Το επόμενο βήμα της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να θέσει σε διακριτική παρακολούθηση την ευρύτερη περιοχή της Επισκοπής, αναμένοντας να φανεί ο άνθρωπος που θα αναζητούσε το δέμα. 

Όμως, όσο οι ώρες περνούσαν και κανείς ύποπτος δεν προσέγγιζε το σημείο, τόσο οι αξιωματικοί της Δίωξης που χειρίζονται την υπόθεση οδηγούνταν στο συμπέρασμα πως έπρεπε άμεσα να πάρουν οι ίδιοι την μεγάλη αυτή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. 

Πληροφορίες του neakriti.gr και της ΚΡΗΤΗ TV αναφέρουν επίσης πως η Δίωξη Ναρκωτικών ήταν αποφασισμένη να μην ρισκάρει παρατείνοντας την διακριτική παρακολούθηση του σημείου, καθώς μπορεί να είχε γίνει ορατή η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. κυρίως κατά τις έρευνες, με το σκεπτικό ότι η παραλία της Επισκοπής θεωρείται ως ένα πολυσύχναστο σημείο ακόμα και στην διάρκεια του χειμώνα, αφού αρκετοί περιπατητές κάνουν την βόλτα τους δίπλα στην θάλασσα.

Τελικά αστυνομικοί του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου μετέβησαν στο σημείο και κατάσχεσαν το δέμα προκειμένου να γίνει λεπτομερής εργαστηριακή εξέταση, από την οποία δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία για άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα οι έρευνες των αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτοποίηση των δραστών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News