Τα "βρήκαν" Δήμος Ηρακλείου και ταξί για τους πεζόδρομους - Πιλοτική πιάτσα ταξί στην οδό Ψαρομηλίγκων

Κρήτη
Τα "βρήκαν" Δήμος Ηρακλείου και ταξί για τους πεζόδρομους - Πιλοτική πιάτσα ταξί στην οδό Ψαρομηλίγκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι οδηγοί ταξί προτείνουν να κινούνται από την Γιαμαλάκη στην Καζαντάκη, Μιχελιδάκη, Βουρβάχων αριστερά Βλαστών με πρώτο ταξί μπροστά από το κατάστημα με τα σοκολατάκια και να φεύγουν προς την Βουρβάχων.

Φαίνεται ότι υιοθετείται η πρόταση των οδηγών ταξί του Ηρακλείου για πιάτσα ταξί στην Ψαρομηλίγκων ικανοποιώντας την ύστατη στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την πρότασή τους.Οι οδηγοί ταξί προτείνουν να κινούνται από την Γιαμαλάκη στην Καζαντάκη, Μιχελιδάκη, Βουρβάχων αριστερά Βλαστών με πρώτο ταξί μπροστά από το κατάστημα με τα σοκολατάκια με "πρόσωπο" προς τα πάνω δηλαδή κοιτώντας την Ίδη και να φεύγουν αριστερά προς την Βουρβάχων. Με τη λύση αυτή οι οδηγοί ταξί παύουν να βάζουν "φρένο" να χαρακτηριστούν πεζόδρομοι οι πλακοστρωμένοι δρόμοι στο κέντρο του Ηρακλείου.

Την πρόταση των οδηγών ταξί να υπάρξει πιάτσα ταξί με πιλοτική εφαρμογή διάρκειας 4 μηνών συν 4 μηνών πρότεινε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης στο Σώμα δηλώνοντας ότι συμφωνεί με την πρόταση του Συλλογου Ταξί. Η πιάτσα θα εφαρμοστεί για 4 μήνες και μόλις περάσει αυτό το διάστημα θα αξιολογηθεί αν λειτουργεί ως λύση για να λειτουργήσει εκ νέου άλλους 4 μήνες και εν συνεχεία να ληφθεί απόφαση για μόνιμη λύση.

Σωστή χαρακτήρισε τη λύση και ο επικεφαλής της παράταξης "Ηράκλειο 3.7.5 Γιάννης Κουράκης την πρόταση των οδηγών ταξί δηλώνοντας ότι θα την ψηφίσει η παράταξή του. Για την εφαρμογή της πρότασης απαιτείται η αντιδρόμηση των δρόμων. Η πρόταση αφορά στη δημιουργία πιάτσας ταξί με θέσεις στην Ψαρομηλίγκων ακριβώς στη διχάλα με την Βουρβάχων. 

Για ένα συνολικό όραμα για την πόλη του Ηρακλείου που θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" Ηλίας Λυγερός λέγοντας ότι δεν πρέπει να μπουν εκεί πολλά ταξί γιατί θα μπλοκάρει και τάχθηκε υπέρ της πρότασης. Επίσης έθεσε το ζήτημα της πεζοδρόμησης της οδού Ιδομενέως λέγοντας ότι θα επιβαρυνθεί ο δρόμος του Αρχαιολογικού Μουσείου και πρότεινε είτε να πεζοδρομηθεί και η Ξανθουδίδου είτε να παραμείνει η Ιδομενέως και να υπάρξει περιορισμός κυκλοφορίας.

Για αποσπασματικές λύσεις έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρης Βρύσαλλης λέγοντας ότι η πρόταση αυτή δεν θα δώσει λύση και έριξε ευθύνες σε όλες τις δημοτικές αρχές για την αποσπασματικότητα των παρεμβάσεων στην πόλη λέγοντας ότι ήταν λάθος η εγκατάλειψη της μελέτης Τομπάζη για το υπόγειο γκαράζ της Λεωφόρου Δημοκρατίας.  "Η αντίληψη της δημοτικής αρχής και της δήθεν αντιπολίτευσης είναι πολύ μακρυά από το συμφέρον των δημοτών" είπε ο κ. Βρύσαλλης και δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει.

Ο επικεφαλής της παράταξης Συν Εργασία για το Ηράκλειο Ευριπίδης Κουκιαδάκης είπε ότι γίνεται διευθέτηση εκ των υστέρων προβλημάτων και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κάμφθηκαν οι αντιδράσεις και τελικά δεν υπήρξαν προπηλακισμοί. Ο κ. Κουκιαδάκης είπε ότι θα πρέπει να ανατεθεί η μελέτη και να δει ο Δήμος Ηρακλείου τα μεγάλα θέματα όπως και τα προβλήματα της Αγίας Τριάδας. Όμως δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δημοπρατήθηκαν τα πλακόστρωτα ως λεωφορειόδρομοι και εκ των υστέρων γίνονται πεζόδρομοι και καλώς γίνονται. Για την πιάτσα ταξί στην Ψαρομηλίγκων είπε ότι θα αποδειχθεί η καλύτερη και θα πρέπει να ακούγονται οι προτάσεις των πολιτών.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΝ+Πράξη δημοτών Πέτρος Ινιωτάκης είπε ότι η δημοτική αρχή στρέφει το βλέμμα στο κέντρο πέριξ των Λιονταριών και υποβαθμίζει τις άλλες περιοχές όπως την Αγία Τριάδα. "Παρ' όλο που καταφέρνουμε να έχουμε μια σχεδόν πανηγυρική απόφαση γιατί η ψήφιση της κυκλοφοριακής μελέτης είναι κάτι πολύ σημαντικό και περνάει σχεδόν ομόφωνα όμως το κλίμα δεν είναι τέτοιο γιατί είναι υποβαθμισμένες οι άλλες περιοχές" είπε ο κ. Ινιωτάκης και ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει στόχευση και πως θα πρέπει να δει ο δήμος συνολικά την ανάπλαση της παλιάς πόλης και την ευρύτερη κυκλοφοριακής μελέτης ολόκληρης της πόλης.  "Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια που μας δίνεται" είπε ο κ. Ινιωτάκης απευθυνόμενος στους οδηγούς ταξί καταλήγοντας ότι δεν μπορεί να εξοριστεί ο ταξιτζής από το κέντρο της πόλης και δήλωσε ότι στηρίζει και ψηφίζει θετικά την πρόταση για πιάτσα ταξί στην Ψαρομηλίγκων. 

Η επικεφαλής της παράταξης "Ηράκλειο Αξίζει" Ευαγγελία Σχοιναράκη - Ηλιάκη είπε ότι δεν υπάρχει μια συνεχής διαβούλευση που δείχνει ένα αποτέλεσμα. Η κ. Σχοιναράκη κατήγγειλε ότι άλλα λεγόντουσαν στο αυτί και άλλα στις οργανωμένες ομάδες και πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να βρουν τη χρυσή τομή και ανέλαβαν κόστος που δεν τους ανήκει όμως τους ενδιαφέρει το Ηράκλειο και οι πολίτες. Οι οδηγοί ταξί προσπάθησαν να βρουν προτάσεις χωρίς να προκαλούν προβλήματα είπε η κ. Σχοιναράκη και τόνισε ότι σε αυτή την κυκλοφοριακή μελέτη που ψηφίζεται δεν βρίσκεται στο επίκεντρο ο άνθρωπος καθώς δεν υπάρχουν πάρκινγκ και πως η δημοτική αρχή θα δώσει λύσεις μέσα από την κυκλοφοριακή μελέτη. Η κ. Σχοιναράκη ανέφερε ότι ως Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ όσο υπηρέτησε ξεκίνησε την επικαιροποίησή της μελέτης για το υπόγειο γκαράζ της πλατείας Ελευθερίας όμως έκτοτε δεν γνωρίζει κανένας τι έγινε και τι έχει κατά νου η δημοτική αρχή. 

Ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλεια Πρωτοβουλία Μανόλης Βασιλάκης είπε ότι είπε ότι με διάλογο καταλήγουμε σε λύση όμως δήλωσε λευκή ψήφος για τον κόμβο στην Πύλη Ιησού και δήλωσε αποχή από την ψηφοφορία για Ψαρομηλίγκων και Δικαιοσύνης για λόγους δεοντολογίας. Ορθώς διατηρείται το καθεστώς στην Λεωφόρο Καλοκαιρινού όπως στην Ϊδης και Δικαιοσύνης.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αγγελάκης είπε ότι λύθηκε μια αντιπαράθεση μεταξύ επαγγελματικών ομάδων και πολιτών και έλυσε τα χέρια της δημοτικής αρχής. Έδωσε συγχαρητήρια στη λύση όμως χαρακτήρισε τη μελέτη της δημοτικής αρχής φθηνή μελέτη και πως του δίνεται η εντύπωση ότι η κυκλοφορικαή μελέτη αυτή έγινε μέσω Google και δεν ξέρει ούτε ποιος την έκανε ούτε πόσο την πληρώθηκε. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ταξί Ηρακλείου Λευτέρης Πετράκης είπε: "Θέλω να ευχαριστήσεω τις δημοτικές παρατάξεις που ήρθαν και περπατήσαμε το πρόβλημα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Το παράπονό μου είναι στον Γιάννη Αναστασάκη που με "κακίζει" κι αν είχε έρθει να το περπατήσουμε θα είχε λυθεί το πρόβλημα μέρες τώρα". 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News