Ένας Νεοζηλανδός διαμαρτύρεται για την Αγία Τριάδα - Απόβαση κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου (pics)

Κρήτη
Ένας Νεοζηλανδός διαμαρτύρεται για την Αγία Τριάδα - Απόβαση κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας στη συνεδρίαση του Δημοτικoύ Συμβουλίου Ηρακλείου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα της περιοχής τους

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Τριάδας και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικoύ Συμβουλίου Ηρακλείου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα της περιοχής τους.

Έχουν εισέλθει στην αίθουσα με πανό λέγοντας ότι η περιοχή, η ιστορικότερη γειτονιά του Ηρακλείου έχει γίνει γκέτο ενώ ξεχωριστή είναι η παρουσία ενός Νεοζηλανδού που επί 14 χρόνια ζε στην Αγία Τριάδα και διαμαρτύρεται για τα προβλήματα.

Ζητούν επιτακτικά την ανάπλαση και την από-γκετοποίηση της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Τριάδας Συμεών Χούπας προχώρησε στην ανάγνωση ψηφίσματος και ζήτησαν να δεσμευτούν ότι θα συμβάλλουν και θα στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια. Μεταξύ άλλων ανέφεραν:

«Εκφράζουμε την οργή και αγανάκτηση και διαμαρτυρόμαστε για εγκατάλειψη ανάπλαση της Αγίας Τριάδας και μια ακόμη δεκαετία υποβαθμίζεται και απαξιώνεται με συνθήκες χειρότερες από 15 χρόνια πριν. Έμειναν μόνο οι υποσχέσεις . Δεν μπήκε ούτε σε τελευταία προτεραιότητα. Δημοτικές αρχές έρχονται και παρέρχονται και κάθε μέρα χειρότερη από την προηγούμενη. Η ανάπλαση θάφτηκε στα συρτάρια. Από το 2019 καμιά μελέτη δεν έγινε και κατά συνέπεια δεν υπήρξαν ώριμες μελέτες για να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν όπως άλλες συνοικίες που δεν είχαν τις ίδιες ανάγκες. Καλούμε την δημοτική αρχή να ενεργήσει άμεσα και να ενταχθεί στη ΣΒΑΑ του Δήμου Ηρακλείου 2021-2027. Διεκδικούμε χρηματοδότηση 20 εκατ. Εκατ. Απαιτούμε δεσμεύσεις» είπαν οι κάτοικοι και ζήτησαν να οριστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συζήτηση του θέματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News