Ηράκλειο: Ασφαλιστικά μέτρα για τα 68 δέντρα στα Δειλινά - Σταμάτησε η κοπή με προσωρινή διαταγή ως το πρωί της Τρίτης (pics)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ασφαλιστικά μέτρα για τα 68 δέντρα στα Δειλινά - Σταμάτησε η κοπή με προσωρινή διαταγή ως το πρωί της Τρίτης (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόψε οι κάτοικοι θα δώσουν το παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου

Για το πρωί της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου, ήταν προγραμματισμένη η κοπή των 68 δέντρων στα Δειλινά, με απόφαση του Δήμου Ηρακλείου και γύρω στις 7 το πρωί έφτασε το πρώτο μηχάνημα του δήμου για να ξεκινήσει τις εργασίες.

Οι κάτοικοι του Μασταμπά και των υπόλοιπων περιοχών του Ηρακλείου αντέδρασαν στην εκτεταμένη κοπή στα Δειλινά απαντώντας με ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου Ηρακλείου, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή και σταμάτησαν οι διαδικασίες απομάκρυνσης των δέντρων. Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί στις 10 το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου .

Τα πεύκα είχαν χαρακτηριστεί επικίνδυνα από την Υπηρεσία Πρασίνου επικυρώθηκε πολιτικά και από το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου. Την θέση τους θα έπαιρναν 13.436 θάμνοι όπως είχε δεσμευτεί ο δήμος.

Αύριο Τρίτη, αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα προσωρινής διαταγής επί του αιτήματος αυτού, ενώ απόψε οι κάτοικοι διαμηνύουν ότι θα δώσουν το παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε: «Ξεκινά την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου η εξυγίανση των πευκώνων στο Δειλινό. Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί στην αφαίρεση και απομάκρυνση εξήντα οκτώ (68) πεύκων, τεσσάρων (4) μυόπορων και ενός (1) ιβίσκου, στους πευκώνες Δειλινού, σύμφωνα με απόφαση Έγκρισης Υλοτομίας της Δ/νσης Δασών Ν. Ηρακλείου, Τμήμα Προστασίας Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών και Δημόσιου Κατηγόρου καθώς και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Οι παραπάνω εργασίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και θα διαρκέσουν για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Οι κοπές θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της εξυγίανσης των πευκώνων και της ανάπλασης τους. Συνολικά στους παραπάνω χώρους θα φυτευτούν δεκατρείς χιλιάδες τετρακόσια τριάντα έξι (13.436) φυτά, κυρίως αυτοφυή της Κρήτης (πόες και θάμνοι) σύμφωνα με τη φυτοτεχνική μελέτη που έχει συντάξει η Υπηρεσία Πρασίνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News