Κάτοικοι στο Ηράκλειο: Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για τα 68 πεύκα στα Δειλινά - Κινητοποίηση αυτή την ώρα (pics, vid)

Κρήτη
Κάτοικοι στο Ηράκλειο: Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για τα 68 πεύκα στα Δειλινά - Κινητοποίηση αυτή την ώρα (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με «αναμμένες μηχανές» τα συνεργεία αναμένουν στο σημείο για την δικαστική εξέλιξη

Με ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου Ηρακλείου απαντούν οι κάτοικοι του Μασταμπά και των υπόλοιπων πεύκων του Ηρακλείου που αντιδρούν στην εκτεταμένη κοπή δέντρων που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (Δευτέρα 13/02) το πρωί στα Δειλινά.

Το συνεργείο του δήμου που βρέθηκε στον πευκώνα των Δειλινών για την απομάκρυνση 68 πεύκων εμποδίστηκε από συγκεντρωμένους κατοίκους που τους ενημέρωσαν ότι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα. Το συνεργείο αναμένει στο σημείο με «αναμμένες μηχανές» περιμένοντας να πληροφορηθεί από το δήμο Ηρακλείου για τη δικαστική εξέλιξη.

Tα πεύκα επρόκειτο να απομακρυνθούν για λόγους επικινδυνότητας, όπως κρίθηκε από την Υπηρεσία Πρασίνου επικυρώθηκε πολιτικά και από το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου... Ωστόσο ο μεγάλος αριθμός της απώλειας, αφού θα χαθούν όχι ένα ή δυο αλλά 68 πεύκα, σίγουρα σκορπά μια απογοήτευση ενώ  μπορεί αναμφίβολα να  είναι καλοδεχούμενη η φύτευση 13.436 θάμνων στη θέση τους όπως δεσμεύεται η Λότζια, όμως  κακά τα ψέματα, είναι άλλο πράγμα τα ψηλά δέντρα  που κουβαλούν τόσα χρόνια πίσω τους και άλλο η χαμηλή βλάστηση με τα ποώδη φυτά!

Μάλιστα ο Δήμος είχε ανακοινώσει την κοπή των δέντρων ως ακολούθως:

«Ξεκινά την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου η εξυγίανση των πευκώνων στο Δειλινό. Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, θα προβεί στην αφαίρεση και απομάκρυνση εξήντα οκτώ (68) πεύκων, τεσσάρων (4) μυόπορων και ενός (1) ιβίσκου, στους πευκώνες Δειλινού, σύμφωνα με απόφαση Έγκρισης Υλοτομίας της Δ/νσης Δασών Ν. Ηρακλείου, Τμήμα Προστασίας Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών και Δημόσιου Κατηγόρου καθώς και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Οι παραπάνω εργασίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και θα διαρκέσουν για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Οι κοπές θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της εξυγίανσης των πευκώνων και της ανάπλασης τους. Συνολικά στους παραπάνω χώρους θα φυτευτούν δεκατρείς χιλιάδες τετρακόσια τριάντα έξι (13.436) φυτά, κυρίως αυτοφυή της Κρήτης (πόες και θάμνοι) σύμφωνα με τη φυτοτεχνική μελέτη που έχει συντάξει η Υπηρεσία Πρασίνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News