Χανιά: Με μαντινάδες αποχαιρέτισαν τον δικό τους Μανούσο (vid)

Κρήτη
Χανιά: Με μαντινάδες αποχαιρέτισαν τον δικό τους Μανούσο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελευταίο αντίο στον Μανούσο Βολουδάκη που έσβησε στα 57 του χρόνια χτυπημένος από τον καρκίνο, είπε σήμερα η Χανιώτικη κοινωνία την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών - Με μαντινάδες είπαν το τελευταίο αντίο στον δικό τους Μανούσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών και εκπρόσωπος του δήμου Σφακίων
  • Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στον Μανούσο Βολουδάκη
  • Το «παρών» έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η Νέα Δημοκρατίας
  • Συγκινητικός ο αποχαιρετισμός στον Χανιώτη πολιτικό

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου γράφτηκε το μεσημέρι ο επίλογος της πορείας του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη που έσβησε το πρωί της Τετάρτης νικημένος από τον καρκίνο. Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η σύζυγος του Σέβη Αμανατίδου και τα τρία παιδιά τους συνόδευσαν πεζοί τη σορό που μεταφέρθηκε με πομπή στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά. 

Στην εξόδιο ακολουθία έδωσε το «παρών» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγο του Μαρέβα, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, Υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές με τους οποίους ο εκλιπόν πορεύτηκε στην κοινοβουλευτική του διαδρομή, εκπρόσωποι κομμάτων και της αυτοδιοίκησης. Στον επικήδειο λόγο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε τη ζωή του Μανούσου Βολουδάκη με μια αναφορά στον Ανήφορο του Καζαντζάκη. 

Τον Χανιώτη πολιτικό αποχαιρέτισαν με συγκίνηση ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκόρωνου Δαμασκηνός και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος. 

Για το ήθος και τις αρχές του Μανούσου Βολουδάκη, για την αγάπη του στα Χανιά και τους δεσμούς του με τα Σφακιά,  μίλησαν ο Χρήστος Χωμενίδης που υπήρξε στενός φίλος του, η βουλευτής Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. 

Με μαντινάδες είπαν το τελευταίο αντίο στον δικό τους Μανούσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών και εκπρόσωπος του δήμου Σφακίων. 

Στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά τον Μανούσο Βολουδάκη αποχαιρέτησαν βρακοφόροι τραγουδώντας το Έπος του Διγενή. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News