Έφυγε η Ρεθεμνιώτικης καταγωγής ηθοποιός Όλγα Δαλέντζα

Κρήτη
Έφυγε η Ρεθεμνιώτικης καταγωγής ηθοποιός Όλγα Δαλέντζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

Στο Γηροκομείο Πειραιά , άφησε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την τελευταία της πνοή η γνωστή ηθοποιός Όλγα Δαλέντζα με καταγωγή από το Ατσιπόπουλο. Ήταν κόρη του μεγάλου λογοτέχνη και αγωνιστή Γιάννη Δαλέντζα , συγγραφέα του βιβλίου «Ντάρα Μανέλα» και της ζωγράφου Νέλλης Δαλέντζα δημιουργού του περίφημου πίνακα με θέμα την ανατίναξη του Αρκαδίου .

Ή Όλγα αφιέρωσε τη ζωή της στην Τέχνη και ιδιαίτερα στο θέατρο όπου και διέπρεψε πλάι στο Μυράτ και τη Λαμπέτη Υπήρξε συνδημιουργός του θιάσου «Νέα Πορεία» του Γιώργου Χαραλαμπίδη και ενεργό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Τελευταία της παρουσία στην τηλεόραση ήταν στη σειρά «Ήρθε κι έδεσε» στο ρόλο της Δροσούλας που αγαπήθηκε ιδιαίτερα . Με την Όλγα Δαλέντζα κλείνει ένα κεφάλαιο της οικογενείας που άφησε εποχή στις Τέχνες και τα Γράμματα. Η κηδεία της θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Η αγαπημένη μου φίλη και γλυκιά συνάδελφος που μαζί της έπαιξα τόσες φορές ερμηνεύοντας τον γιο της (φθάσαμε μέχρι Αυστραλία περιοδεύοντας), που λάμπρυνε το θέατρό μας με την παρουσία της, συνεργάτης του Μυράτ και της Λαμπέτη, και συνδημιουργός του θιάσου "Νέα Πορεία" του αείμνηστου Γιώργου Χαραλαμπίδη, που άφησε το στίγμα της με απίστευτους ρόλους γιαγιάς στην τηλεόραση (ποιος δεν θυμάται την Δροσούλα) η γλυκιά Όλγα Δαλέντζα ταξίδεψε σήμερα μακρυά μας... Τα τελευταία χρόνια κι ευτυχώς λίγο πριν ξεσπάσει ο κορωνοϊός την πείσαμε μιας κ ζούσε μόνη της με μεγάλα προβλήματά οράσεως να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Πειραιά όπου πέρασε ήσυχα αυτά τα χρόνια. Την Τετάρτη στη μία θα την αποχαιρετήσουμε από το κοιμητήριο του Βύρωνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News