Όταν κοιτάς από ψηλά! Κόβει την ανάσα ο χιονισμένος Ψηλορείτης (βίντεο)

Κρήτη
Όταν κοιτάς από ψηλά! Κόβει την ανάσα ο χιονισμένος Ψηλορείτης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλος έλξης για εκδρομείς

Κόβουν την ανάσα από την ομορφιά οι εικόνες από τον Ψηλορείτη χιονισμένο απ’ άκρη σ’ άκρη. Το τοπόσημο της Κρήτης, με την γοητευτική αγριάδα και τις απόκρημνες πλαγιές, έχει καλυφθεί από τα χιόνια που έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες, μεταμορφώνοντας το σκληροτράχηλο τοπίο σε πόλο έλξης για όσους θέλουν να απολαύσουν το χειμωνιάτικο σκηνικό.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Ανωγείων δίνουν μάχη για να ανοίξουν όσο γίνεται τον δρόμο προς τη Νίδα και να διευκολυνθούν οι εκδρομείς να προσεγγίσουν το βουνό και να χαρούν τη θέα και τα παιχνίδια με το χιόνι. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης, πρώτο μέλημα είναι η ασφάλεια των πολιτών και γι’ αυτό θα όσοι βρεθούν στην περιοχή πρέπει να είναι προσεκτικοί και να εφαρμόζουν τις συστάσεις αναφορικά με την κίνηση στους δρόμους.

Το βέβαιο είναι πως το Σαββατοκύριακο τα Ανώγεια, αλλά και άλλες ορεινές περιοχές της Κρήτης, θα αποτελέσουν εκδρομικό προορισμό για πολύ κόσμο. Και σίγουρα δεν θα απογοητευτούν, αφού το χιόνι μέσα στα Ανώγεια ξεπερνά το μισό μέτρο, ύψος που αυξάνει εντυπωσιακά όσο κινείται κανείς προς μεγαλύτερα υψόμετρα και παραμένει αναλλοίωτο όσο οι θερμοκρασίες κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και δεν βρέχει.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsokratis.kefalogiannis%2Fvideos%2F1265916910999846%2F&show_text=false&width=560&t=0

Οι εκδρομείς, πάντως, θα πρέπει αφενός να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και αφετέρου να έχουν φροντίσει ώστε να έχουν κλείσει τραπέζι σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχές, που προετοιμάζονται για να υποδεχθούν την αναμενόμενη κοσμοπλημμύρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News