Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος ζητάει πίσω την Παναγία του Χάνδακα ύστερα από 354 χρόνια ξεριζωμού

Κρήτη
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος ζητάει πίσω την Παναγία του Χάνδακα ύστερα από 354 χρόνια ξεριζωμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος είναι κρητικός στην καταγωγή και προφανώς θα υπάρξει ευαισθητοποίηση στο θέμα

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης ζητάει την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας του Χάνδακα "Maria di Candia" στο Ηράκλειο από τον Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιο. Η εικόνα έφυγε από το Ηράκλειο με την πτώση του Χάνδακα το 1669 και πλέον 354 χρόνια μετά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος θα υποβάλλει αυτοπροσώπως αίτημα στη Βιέννη για την επιστροφή της εικόνας στο Ηράκλειο. Μάλιστα επισήμως με δελτίο τύπου της Αρχιεπισκοπής ανακοινώθηκε το γεγονός του ταξιδιού που λαβει χώρα από τις 13 ως τις 18 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος είναι κρητικός στην καταγωγή και προφανώς θα υπάρξει ευαισθητοποίηση στο θέμα.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης: "Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοινώνει, ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, θα βρίσκεται στην Βιέννη της Αυστρίας κατά το διάστημα από 13 έως 18 Φεβρουαρίου 2023, συνοδευόμενος από επιτροπή της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Λιμένος Ηρακλείου. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπός μας, θα συναντηθεί με τον κρητικό Μητροπολίτη Αυστρίας, Σεβασμιώτατο κ. Αρσένιο, με τον οποίο, θα επισκεφθούν τον Καθολικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Michaelerkirche) Βιέννης, όπου φυλάσσεται η Ιερή Εικόνα της λεγομένης «Maria di Candia», της «Παναγίας του Χάνδακα», η οποία στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη φυλασσόταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου των Τσαγγάρων (υποδοματοποιῶν) μέχρι και τον Κρητικό Πόλεμο, με σκοπό να υποβληθεί αίτημα στους αρμόδιους για τη μεταφορά της στο Ηράκλειο". 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News