Ηράκλειο: Ανυποχώρητοι οι ιδιοκτήτες ταξί για την πιάτσα στο κέντρο - Μιλούν για κοροϊδία από πλευράς Δήμου (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ανυποχώρητοι οι ιδιοκτήτες ταξί για την πιάτσα στο κέντρο - Μιλούν για κοροϊδία από πλευράς Δήμου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα που θα συζητηθεί το θέμα, οι ιδιοκτήτες ταξί δηλώνουν ανυποχώρητοι στις δύο προτάσεις που έχουν κάνει προκειμένου να διεκδικήσουν ζωτικό χώρο για να κάνουν τη δουλειά τους

Συνέχεια στον πόλεμο μεταξύ δημοτικής Αρχής και Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί, που μιλούν για κοροϊδία με φόντο την περιβόητη πλέον πιάτσα στο κέντρο της πόλης. Οι ιδιοκτήτες ταξί, ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα που θα συζητηθεί το θέμα, μετά από μια σειρά αναβολών που όπως είπαν πάρθηκαν για να ροκανίσει χρόνο η δημοτική αρχή, δηλώνουν ανυποχώρητοι στις δύο προτάσεις που έχουν κάνει προκειμένου να διεκδικήσουν ζωτικό χώρο για να κάνουν τη δουλειά τους. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, εμπλέκουν τη συζήτηση για το θέμα και με το προεκλογικό κλίμα, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα υποχωρήσουν σε οποιοδήποτε συμφέρον αυτή την ώρα μπλοκάρει την απόφαση της  δημοτικής αρχής, που αλλάζει όπως τόνισαν κάθε φορά που προκύπτουν διαφωνίες από επιχειρηματίες του κέντρου της πόλης.

Αναλυτικότερα, δεν έχει τέλος η κόντρα μεταξύ δημοτικής αρχής και ιδιοκτητών ταξί στο Ηράκλειο, με αφορμή την περιβόητη πλέον πιάτσα στο κέντρο της πόλης. Μιλώντας ανοιχτά για κοροϊδία από την πλευρά του Δήμου, οι ιδιοκτήτες ταξί κάνουν λόγο για συμφέροντα που κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν όπως λένε τα προβλεπόμενα της κυκλοφοριακής μελέτης, οδηγώντας τους σε απόγνωση.

Μετά την αλλαγή της κυκλοφοριακής μελέτης που είχε περάσει και από την Επιτροπή Κυκλοφορίας και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που έβαλε τέλος στην ήπια κυκλοφορία εντός του σταυρού της πόλης και άρα πιάτσα σε σημεία της Δικαιοσύνης και επί της Έβανς, οι ιδιοκτήτες ταξί   επανήλθαν με μια πρόταση για πιάτσα επί της Καλοκαιρινού με πρόσβαση από την Καζαντζάκη  μέσω της Μιχελιδάκη. Πρόταση που ενώ είχε συζητηθεί, όπως επισημαίνουν, όχι μόνο άλλαξε εν μια νυκτί, αλλά η συζήτηση της στο δημοτικό της περασμένης Δευτέρας αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Οι ιδιοκτήτες ταξί σε μια απέλπιδα όπως λένε προσπάθεια να επιβιώσουν έφεραν στο διάλογο μία ακόμη  πρόταση, ζητώντας πέρασμα από την Καζαντζάκη και μέσω της Μιχελιδάκη πιάτσα στην Ψαρομιλίγκων, που όμως και αυτή δεν βλέπουν να φέρνει καρπούς.

Κάνοντας λόγο για καθολικό αποκλεισμό των ταξί από το κέντρο της πόλης, οι ιδιοκτήτες ταξί εξέφρασαν με ενημερωτικό δελτίο την πρόθεσή τους την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ να συγκρουστούν εκ νέου όχι μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην σύγκληση της διαπαραταξιακής επιτροπής το μεσημέρι της Δευτέρας, στέλνοντας μήνυμα ότι θα υπερασπιστούν τη δουλειά τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ξεκαθάρισαν ότι όσα τους επιρρίπτουν περί αντίδρασης στην ανάπλαση είναι ψεύδη και πως εκείνο το οποίο επιθυμούν και θα στηρίξουν είναι το δικαίωμά τους στην εργασία που όπως τόνισαν δεν μπορεί να μπαίνει σε κανένα καντάρι με επιχειρηματικά και εκλογικά συμφέροντα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των ιδιοκτητών ταξί Ηρακλείου έχει ως εξής:

Ζητάμε για μια ακόμα φορά, από το Δήμαρχο Ηρακλείου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την εφαρμογή της μελέτης που παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε στην επιτροπή κυκλοφορίας.

Οτιδήποτε έχει περιληφθεί εκ των υστέρων από κάποιους επιτήδειους, που βλέπουν το σήμερα και όχι στο αύριο, ως προτάσεις στην μελέτη, μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους.

Η αρχική κυκλοφοριακή Μελέτη προέβλεπε, όπως είχε προτείνει και ο μελετητής, την πρόσβαση των ταξί από την οδό Ζωγράφου -Χατζημιχάλη Γιάνναρη και έξοδο από την οδό Οδηγήτριας.

Ξαφνικά όλα άλλαξαν για ευνόητους λόγους και για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Παραπληροφόρησαν επίσης τους πολίτες του Ηρακλείου ότι τα ταξί θέλουν να καταλαμβάνουν τους πεζόδρομους στο κέντρο της πόλης.

Είναι ψέμα και προκαλούμε οποιονδήποτε να μας αποδείξει το αντίθετο.

Θέλουμε και χαιρετίζουμε την ανάπλαση που δίνει μία διαφορετική οντότητα στο Ηράκλειο, ανάπλαση με όρους και κανόνες όχι μονομερώς .

Δώσαμε εναλλακτικές προτάσεις εγγράφως αλλά και σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με το Δήμαρχο, ακόμα και σήμερα, γιατί πιστεύουμε πάντα, πως όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και λύση.

Μία πρόταση ήταν δημιουργία πιάτσας στην αρχή της Καλοκαιρινού, η οποία και είχε συμπεριληφθεί να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο που ακυρώθηκε "λόγω καιρού" και ξαφνικά μας ενημέρωσαν ότι αντιδρά μια μερίδα Εμπόρων της Καλοκαιρινού και δήθεν οι δημοτικές παρατάξεις, γι’ αυτό δεν θα συμπεριληφθεί στο επόμενο συμβούλιο που θα συγκληθεί την Δευτέρα 13/2/23.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον, δεν έχουμε καταλάβει. Δεν έχουμε όμως διάθεση να παίξουμε κανενός, το παιχνίδι.

Τη Δευτέρα 13/2/23 και ώρα 12.00 στην δια παραταξιακή που έχει καλέσει ο δήμαρχος, τα συμβούλια των σωματείων ιδιοκτητών και οδηγών ταξί θα είναι εκεί, και ενώπιος ενωπίω θα ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και ποιος μας εμπαίζει.

Να είστε σε εγρήγορση, το αποτέλεσμα θα καθορίσει την περαιτέρω στάση μας. Ο καθολικός αποκλεισμός των ταξί από το κέντρο της πόλης επαναφέρει μνήμες του παρελθόντος, έχουμε αποδείξει ότι στα δίκαια αιτήματα μας πάντα υπάρχει δικαίωση. Το απόγευμα της Δευτέρας 13/2/23 και ώρα 18.00 στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου θα είμαστε όλοι εκεί. Η οποιαδήποτε εσκεμμένη αναβολή του δημοτικού συμβουλίου, που θεωρούν ότι μας αποδυναμώνει, μας συσπειρώνει και μας δυναμώνει. θα ενημερωθείτε άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News