Κρήτη

Κορωνοϊός - Λύματα: Ανοδική τάση στο ιικό φορτίο για Ηράκλειο και Χανιά - Η περιοχή που προβληματίζει

Τι αναφέρει η έκθεση του ΕΟΔΥ για την παρουσία ιικού φορτίου στα λύματα μεγάλων πόλεων

Ανοδική τάση του ιικού φορτίου σημείωσε το Ηράκλειο, η Αλεξανδρούπολη και τα Χανιά, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στα Ιωάννινα, σύμφωνα με τη νέα εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, Βόλου, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου,των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Διαβάστε επίσης

⇒ Κορωνοϊός: 106 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 127 διασωληνωμένοι

Την εβδομάδα 05/2023, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 04/2023, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε πέντε από τις δέκα (5/10) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, και πτωτικές τάσεις επίσης σε πέντε από τις δέκα περιοχές (5/10) του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+163%), στο Ηράκλειο (+42%) και στην Αλεξανδρούπολη (+41), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στα Χανιά (+26%) και στη Λάρισα (+20%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Αττική (-56%), στην Πάτρα (-35%) και στη Θεσσαλονίκη, ενώ οριακή ήταν η μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο (-29%) και στην Ξάνθη (-12%).

Δείτε τον πίνακα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια