Ανείπωτη θλίψη για το χαμό του Μανούσου Βολουδάκη - Το παρών στην κηδεία του το Σάββατο θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κρήτη
Ανείπωτη θλίψη για το χαμό του Μανούσου Βολουδάκη - Το παρών στην κηδεία του το Σάββατο θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του και οι άνθρωποι που υπήρξαν για χρόνια συνεργάτες του, ενώ στο πολιτικό του γραφείο στα Χανιά, η θλίψη είναι διάχυτη και το κλίμα βαρύ

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά θα τελεστεί το Σάββατο το μεσημέρι, η κηδεία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη που έφυγε χθες Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 57 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο. Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του και οι άνθρωποι που υπήρξαν για χρόνια συνεργάτες του, ενώ στο πολιτικό του γραφείο στα Χανιά, η θλίψη είναι διάχυτη και το κλίμα βαρύ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στα Χανιά που αγάπησε και υπηρέτησε από την ηλικία των 41 ετών όταν και εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής, θα τελεστεί το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου η κηδεία του Μανούσου Βολουδάκη. Η σύζυγος και τα τρία ανήλικα παιδιά του, η μητέρα, φίλοι και συνεργάτες με τους οποίους πορεύτηκαν από κοινού και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, θα πουν το τελευταίο αντίο στον Χανιώτη πολιτικό που έφυγε πρόωρα στα 57 του χρόνια μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. 

 «Δεν θα ξεχάσω την αγάπη που μας έδειχνε. Ακόμα και όταν έμαθε το πρόβλημα υγείας του και κλήθηκε να μας ενημερώσει ,η φωνή του ήταν σταθερή, ο ίδιος ήταν δυνατός , «συνεχίζουμε κανονικά», αυτές ήταν οι λέξεις του», αναφέρει η συνεργάτιδά του Μανούσου Βολουδάκη, Στέλλα Παπαπαναγιώτου.   

Στο πολιτικό γραφείο του Μανούσου Βολουδάκη στα Χανιά στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Ανδρέα Παπανδρέου, οι πόρτες είναι ανοιχτές και το κλίμα βαρύ. Άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε και μοιράστηκε τις αγωνίες και το όραμα του, δεν μπορούν να πιστέψουν τον πρόωρο χαμό του. 

Η κ. Παπαπαναγιώτου συνεργαζόταν με τον Μανούσο Βολουδάκη για περίπου τριάμισι χρόνια «Ήταν ένας άνθρωπος με πολύ υψηλό όραμα και ιδεώδες. Τα τρεισήμισι χρόνια που κλήθηκα να τον βοηθήσω στο κοινοβουλευτικό του έργο και όχι μόνο και να αντιμετωπίζουμε από κοινού τα προβλήματα των συντοπιτών του μας έδειξε το ήθος του, μας μεταλαμπάδευσε τα ιδανικά του, τις αξίες του» ανάφερε και συνέχισε λέγοντας δύο λόγια για τον βουλευτή των Χανίων «Ο Μανούσος ήταν δοτικός ,σε όποιον είχε την ανάγκη του ,είτε ίδρυμα ήταν αυτό, είτε οποιοσδήποτε φορέας είτε απλός άνθρωπος .Ήταν τόσο ταπεινός και ήθελε να δουλεύει με τον τρόπο που μόνο αυτός ήξερε».

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες προετοιμαζόταν για την κάθοδο του στις εθνικές εκλογές δίνοντας κατευθύνσεις στους ανθρώπους του γραφείου του. Στην τελευταία του δημόσια τοποθέτηση πριν από ένα μήνα δήλωνε έτοιμος για μια ακόμα πολιτική μάχη. 

Πολίτες που στήριξαν τον Μανούσο Βολουδάκη ως πολιτικό και ως άνθρωπο μιλούν για μια προσωπικότητα με ήθος, ευγένεια και αλτρουισμό. 

Η ταφή του Μανούσου Βολουδάκη θα γίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά. Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων κήρυξε το Σάββατο, ως ημέρα πένθους για το δήμο. Στην εξόδιο ακολουθία αναμένεται να παραστεί και ο Πρωθυπουργός όπως και πολυμελής αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News