Τραγωδία χωρίς τέλος μετά το σεισμό: Κύμα αλληλεγγύης από την Κρήτη στους δοκιμαζόμενους λαούς Τουρκίας-Συρίας!

Κρήτη
Τραγωδία χωρίς τέλος μετά το σεισμό: Κύμα αλληλεγγύης από την Κρήτη στους δοκιμαζόμενους λαούς Τουρκίας-Συρίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είδη πρώτη ανάγκης για τους χιλιάδες πληγέντες του καταστροφικού φονικού σεισμού των 7,8 ρίχτερ συγκεντρώνουν Δήμοι, φορείς και σύλλογοι απ' άκρη σ’ άκρη του νησιού - Συγκινητικό ενδιαφέρον και άμεσα αντανακλαστικά για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, της Συρίας και του Λιβάνου εκδηλώνεται τα τελευταία 24ωρα στην Κρήτη

Συγκινητικό ενδιαφέρον και άμεσα αντανακλαστικά για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, της Συρίας και του Λιβάνου εκδηλώνεται τα τελευταία 24ωρα στην Κρήτη. Χαρακτηριστική είναι η ανταπόκριση της ΠΕΔ Κρήτης και των Δήμων του νησιού, όπως και πολλών μαζικών φορέων.

Σε έγγραφο που απέστειλε προς όλους τους Δήμους ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, αναφέρονται τα εξής: «Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης και οι Δήμοι της Κρήτης συμμετέχουμε στην προσπάθεια για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσα από τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ιατροφαρμακευτικό υλικό, βρεφικά γάλατα, κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές κ.λπ.). Οι έδρες των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων μπορούν να συντονίσουν την προσπάθεια, αλλά και η ΠΕΔ Κρήτης θα διαθέσει αποθηκευτικό χώρο στα γραφεία της στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 και Σκουλάδων, όπου θα γίνει η παραλαβή και συγκέντρωση του ανθρωπιστικού υλικού από κάθε Δήμο, από τις 8:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ., μέχρι την Παρασκευή (σ.σ. αύριο) το μεσημέρι. Το συγκεντρωθέν υλικό θα παραδοθεί στην ΚΕΔΕ προς αποστολή».

Δήμος Ηρακλείου

Στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου διά της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού.

Συγκεκριμένα, τα είδη που θα συγκεντρώνονται είναι: κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, sleeping bag, είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα μακράς διάρκειας και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη στα εξής σημεία:

- Στην Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, που βρίσκεται στην οδό Κυδωνίας 19, από τις 8 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι, τηλ. 2810/287.949.

- Στον χώρο της “Αποστολής Αγάπης”, στη συμβολή των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Κάσου, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, και το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

- Στο ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Νέας Αλικαρνασσού, Διονυσίου 13 και Αρτέμιδος, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Δήμος Μαλεβιζίου

Αγκαλιά αλληλεγγύης απλώνει και ο Δήμος Μαλεβιζίου προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό. Για τον σκοπό αυτό απευθύνει κάλεσμα σε όσους έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν με είδη που απαιτούνται για την πρώτη αποστολή ως εξής: κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, sleeping bag, βρεφικά γάλατα, ζεστό ρουχισμό, είδη προσωπικής υγιεινής και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Υπό τον συντονισμό της αρμόδιας αντιδημάρχου Νίκης Ζερβού, σε συνεργασία με την πρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή, η συλλογή των ειδών γίνεται στο ΚΑΠΗ Γαζίου, στην πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη, σήμερα Πέμπτη, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., και αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ.

Δήμος Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την ΠΕΔ Κρήτης, συμμετέχει στην προσπάθεια για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία, στέλνοντας είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα:

- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, σύριγγες, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, μη υδραργυρικά θερμόμετρα, παρακεταμόλη, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό κ.ά.).

- Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, παπλώματα και κλινοσκεπάσματα.

- Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.).

- Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα.

- Είδη ατομικής υγιεινής.

- Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, παξιμάδια κ.ά.).

- Σκηνές.

Η παράδοση θα γίνεται στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι (28213/40.020 και 28213/40.009) και στα δημοτικά καταστήματα Βουκολιών (τηλ. 28243/40.012), Αλικιανού (τηλ. 28213/41.033 και 28213/41.040) και Κολυμπαρίου (τηλ. 28243/40.100) έως και αύριο Παρασκευή (10/02) και ώρες 9 π.μ.-2 μ.μ.

Αφού συγκεντρωθεί το ανθρωπιστικό υλικό θα αποσταλεί στα γραφεία της ΠΕΔ Κρήτης και από εκεί θα παραδοθεί στην ΚΕΔΕ για αποστολή.

Για συντονισμό και επικοινωνία αρμόδια είναι η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσάνθη Πλοκαμάκη-Μαραγκουδάκη (τηλ. 6955/060.128).

Οι συνδικαλιστικοί φορείς

Με το σύνθημα “Αλληλεγγύη στους λαούς που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό”, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ανακοινώνει τη συμπαράστασή της. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη με τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας. Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Εργατικό Κέντρο, από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα. Συγκεκριμένα:

  • Κουβέρτες,
  • Γάλα σε σκόνη,
  • Πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες,
  • Απορρυπαντικά ρούχων,
  • Ορούς,
  • Γάζες,
  • Χάνζαπλαστ,
  • Είδη ατομικής υγιεινής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στην ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει ότι θα παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί:

«Ο πιο καταστροφικός σεισμός των τελευταίων δεκαετιών, που χτύπησε την Τουρκία και τη Συρία, άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εγκλωβισμένους ανθρώπους και ακόμα περισσότερους να ψάχνουν απεγνωσμένα, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, αγνοούμενους συγγενείς.

Τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φτάσουν σε κάποιες από τις περιοχές που επλήγησαν σκληρότερα στη χώρα, εξαιτίας των κατεστραμμένων δρόμων, της κακοκαιρίας, της έλλειψης επαρκών πόρων και βαρέων μηχανημάτων.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται και εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη του στον τουρκικό και συριακό λαό, ενώ παράλληλα συμπαραστέκεται στην ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ, που αυτές τις δύσκολες ώρες για τη γείτονα χώρα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, ενώνοντας τη δύναμή της με τα τουρκικά σωστικά συνεργεία.

Το ΕΚΗ είναι έτοιμο να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητήσει ο τουρκικός και συριακός λαός και εκφράζει τη συμπαράστασή του στις δύσκολες στιγμές που βιώνει».

Οι οικοδόμοι

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των λαών της Τουρκίας, της Συρίας και του Λιβάνου, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό με εκατοντάδες νεκρούς, εγκλωβισμένους σε κτήρια που κατέρρευσαν.

«Αυτές τις ώρες, ασπίδα των λαών που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό είναι η αλληλεγγύη και η βοήθεια που πρέπει να εκφραστεί άμεσα από το εργατικό κίνημα της χώρας μας.

Καλούμε τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους, όλοι μαζί να οργανώσουμε τη συγκέντρωση ειδών:

- Κουβέρτες,

- Γάλα σε σκόνη,

- Πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες

- Απορρυπαντικά ρούχων,

- Είδη ατομικής υγιεινής,

- Ορούς,

- Γάζες,

- Τσιρότα.

Η συγκέντρωσή τους γίνεται στο γραφείο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου στο Εργατικό Κέντρο, από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του συνδικάτου.

Σύλλογος Γυναικών

Αλλά και ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Χανίων (μέλος ΟΓΕ) «εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους λαούς και τις γυναίκες της Τουρκίας και της Συρίας, που δοκιμάζονται από τους καταστροφικούς σεισμούς που έχουν αφήσει πίσω τους νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και χιλιάδες χωρίς στέγη, τροφή και περίθαλψη. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που αφήνει τους λαούς μας απροστάτευτους και από τις φυσικές καταστροφές».

Συγκεκριμένα θα συγκεντρώσουν κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων και μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, χάνζαπλαστ και είδη ατομικής υγιεινής.

Το σημείο παράδοσης υλικών είναι στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ν. Χανίων, από τις 10:30 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Ερυθρός Σταυρός Ιεράπετρας

Η αλληλέγγυα κοινωνία της Ιεράπετρας έχει δείξει δεκάδες φορές πως είναι παρούσα σε κάθε ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, σε κάθε συνάνθρωπο που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος και εθνικότητας.

Έτσι έγινε και τούτη τη φορά, που ο σεισμός των 7,8 ρίχτερ οδήγησε στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους από την Τουρκία και τη Συρία, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πάρα πολλά παιδιά.

Ανώνυμοι και επώνυμοι Ιεραπετρίτες και Ιεραπετρίτισσες λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό φονικό σεισμό άρχισαν να καλούν τον κυπριακής καταγωγής πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ Κ Ανδρέα Μαμαντόπουλο (γιατρό), ζητώντας του να αναλάβει την πρωτοβουλία της καμπάνιας συγκέντρωσης διαφόρων ειδών για παιδιά, ώστε να αποσταλούν τις επόμενες μέρες στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

«Για τη βοήθεια στην ανείπωτη τραγωδία που βιώνει η Τουρκία και η Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό και μετά από υπόδειξη της τοπικής κοινωνίας να επικεντρωθούμε στα παιδιά, παρακαλούμε η βοήθεια των κατοίκων της Ιεράπετρας να επικεντρωθεί στα εξής τέσσερα είδη:

  1. Παιδικά παπούτσια,
  2. Παιδικές κάλτσες,
  3. Παιδικά τρόφιμα (συσκευασμένα),
  4. Σταφίδες.

Για όσους θέλουν να συμβάλουν οικονομικά σας παραθέτουμε τον λογαριασμό που άνοιξε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνεται καθημερινά εκτός σαββατοκύριακου, από τις 9 π.μ. έως τις 1 μ.μ. και από τις 6 έως 9 μ.μ. στο οίκημα του Ερυθρού Σταυρού, στην οδό Λοχαγού Παγωμένου 47, όπως μας ανακοίνωσε ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, πρόεδρος του Π.Τ. Ιεράπετρας του ΕΕΣ.

ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας

Ανάλογη καμπάνια αλληλεγγύης και συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησε και η Οργάνωση Μελών Ιεράπετρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Η Οργάνωση Μελών Ιεράπετρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συμμετέχει στην καμπάνια αλληλεγγύης μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τους αδελφούς μας και γείτονες. Ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς, πολλούς περισσότερους τραυματίες, χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια άστεγους.

Όπως και στο παρελθόν, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιεράπετρας καλείται σε συνεργασία με την “Αλληλεγγύη για Όλους” να σταθεί δίπλα στον τουρκικό και συριακό λαό. Ο πόλεμος, η παρατεταμένη ξηρασία και τώρα ο φονικός σεισμός δημιουργούν συνθήκες ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης, διαμορφώνουν προϋποθέσεις για ένα νέο ισχυρό μεταναστευτικό ρεύμα.

Ξεκινάμε καμπάνια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και χρημάτων, σε συνεργασία με την Κίνηση Αλληλεγγύης στον τουρκικό και κουρδικό λαό. Η καμπάνια συνδιοργανώνεται με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Συγκεντρώνουμε: υπνόσακους (καινούργιους ή σε άριστη κατάσταση), κουβέρτες σε άριστη κατάσταση, μπουφάν (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση), ρύζι, φακές, ρεβίθια, πλιγούρι, μπισκότα, γάλατα όλων των ειδών (βρεφικά, παιδικά, εβαπορέ), βρεφικές και παιδικές κρέμες, πάνες-μωρομάντιλα.

Για κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό: Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ BIC: ETHNGRAA, Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82, IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882, όνομα δικαιούχου: Ταμείο Στήριξης Πρωτοβουλιών και Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την ένδειξη Σεισμόπληκτοι (είναι υποχρεωτικό).

Τα γραφεία της Οργάνωσής μας από σήμερα Πέμπτη 8/2/2023 (σ.σ. χθες), επί της οδού Φωνιαδάκη 3 στην Ιεράπετρα, θα είναι ανοικτά κάθε μέρα από τις 7 έως τις 9 μ.μ. για να παραλαμβάνει τα είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας!

Ας αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι η αλληλεγγύη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι στο DNA κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα», ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την Οργάνωση της Ιεράπετρας.

Κύμα αγάπης και από το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πληγέντες συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και οι κοινωνικές του δομές αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ) για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσα από τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ιατροφαρμακευτικό υλικό, κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές κ.λπ.).

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στα δημοτικά καταστήματα του Δήμου σε Αρκαλοχώρι, Καστέλι και Θραψανό, σήμερα Πέμπτη, από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ., και αύριο Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων, οι οποίοι μετρούν πολλές και βαθιές πληγές.

Η ΠΕΔ Κρήτης θα διαθέσει αποθηκευτικό χώρο στα γραφεία της στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 και Σκουλάδων, στο Ηράκλειο, όπου θα παραλάβει και θα συγκεντρώσει το ανθρωπιστικό υλικό από κάθε Δήμο, από τις 8:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ., μέχρι και αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, ενώ το συγκεντρωθέν υλικό θα παραδοθεί στην ΚΕΔΕ προς αποστολή.

Απαντήσεις στις εθνικιστικές κορώνες...

«Τραγικοί όσοι “σπέρνουν” το εθνικιστικό τους μίσος στα συντρίμμια και στους τάφους των θυμάτων»

Μόλις η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει βοήθεια στους σεισμόπληκτους στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, άρχισαν οι εθνικιστικές κορώνες της αντίδρασης να γεμίζουν με επιχειρήματα φανατισμού το διαδίκτυο, ενώ δεκάδες ήταν οι ψύχραιμες φωνές που έδωσαν τις πρέπουσες απαντήσεις, με ανθρωπιστικά επιχειρήματα.

«Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία. Τραγικοί στη χώρα μας όσοι σπέρνουν το εθνικιστικό τους μίσος στα συντρίμμια και στους τάφους των θυμάτων. Όχι, σήμερα δεν κινδυνεύουμε από τους πονεμένους γείτονές μας. Ούτε φοβόμαστε τους χτυπημένους από κάθε μοίρα Σύριους, μη συνεχίσουν να μας στέλνουν πρόσφυγες. Από αυτούς τους ακραίους τρομάζω. Από αυτούς κινδυνεύουμε. Αλληλεγγύη και ανθρωπιά, πρέπει να προτάξουμε... Αλλά ποιος τις έχασε για να τις βρουν εκείνοι που αντιδρούν;», έγραψε ο κ. Γιώργος Κοϊνάς, ιδιωτικός υπάλληλος από την Ιεράπετρα.

Ένας άλλος Ιεραπετρίτης αγρότης, παραγωγός ντομάτας, ο Αντώνης Κουτσελάκης, ανάρτησε στη δική του σελίδα: «Ζητάω συγνώμη που δεν μπορώ να μισήσω κάποιον που είναι καταπλακωμένος από τόνους τσιμέντο, κάτω από το σπίτι του που κατέρρευσε από τον σεισμό. Και ας με απειλούσε ο πρόεδρος της χώρας του ότι θα έρθει νύχτα να μου κάνει κακό. Ας μου ανοίξει την πόρτα του τώρα, μέρα μεσημέρι να του κάνω εγώ... καλό. Και ας ελπίσουμε όλοι αυτή η βοήθεια να μη χρειαστεί να είναι δανεική, γιατί η πρόσφατη ιστορία μάς έχει διδάξει με πικρό τρόπο πως μας ενώνουν πολύ περισσότερα με τους γείτονες από κεμπάπ, μπακλαβάδες και σουτζουκάκια σμυρναίικα. Δυστυχώς, μας ενώνουν και λιθοσφαιρικές πλάκες, που δεν καταλαβαίνουν από σύνορα, απειλές και τσαμπουκάδες.

Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά της Ελλάδας, που έτρεξαν να βοηθήσουν στην Τουρκία και στη Συρία, είναι τα ίδια παιδιά που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή αν η χώρα μας δεχτεί επίθεση. Τους ίδιους ανθρώπους που σώζουν σήμερα μπορεί να χρειαστεί να τους πολεμήσουν αύριο... Έτσι τα φέρνει η ζωή καμιά φορά... Ο Τούρκος έμπορος, που κατέρρευσε το μαγαζί του, δεν ευθύνεται για τη ρητορική και τις απειλές του Ερντογάν. Ο Τούρκος μαθητής, που δε θα δει τους συμμαθητές του σήμερα γιατί κατέρρευσε το σχολείο, το ίδιο. Ο Τούρκος ηλικιωμένος που έχασε τη ζωή του δεν αισθανόταν αγανακτισμένος για την Ελλάδα. Εύχομαι η Τουρκία και η Συρία να ξεπεράσουν το εμπόδιο του σεισμού με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ψυχολογικό επίπεδο. Μέχρι στιγμής, οι ανθρωπιστικές και υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες», καταλήγει ο Αντώνης Κουτσελάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News