Ηράκλειο: Απολογούνται αύριο οι νεαροί που είχαν «ανοίξει» 5 σπίτια - Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Κρήτη
Ηράκλειο: Απολογούνται αύριο οι νεαροί που είχαν «ανοίξει» 5 σπίτια - Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς οι οποίοι είχαν διαπράξει επτά περιπτώσεις κλοπών (πέντε τετελεσμένες και δύο απόπειρες) σε επιχειρήσεις σε Ηράκλειο και δήμο Μαλεβιζίου

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος των δύο νεαρών που συνελήφθησαν πριν από λίγα 24ωρα για συνολικά πέντε περιπτώσεις κλοπών που σημειώθηκαν, τον περασμένο Ιανουάριο, σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 24 και 27 ετών, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους κακουργηματικές διώξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ωστόσο έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε προχθές Τρίτη από την Αστυνομία, πρόκειται για δύο ημεδαπούς οι οποίοι είχαν διαπράξει επτά περιπτώσεις κλοπών (πέντε τετελεσμένες και δύο απόπειρες) σε επιχειρήσεις σε Ηράκλειο και δήμο Μαλεβιζίου.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δύο άνδρες είχαν προβεί από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 29 του ίδιου μήνα σε πέντε κλοπές. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο συνολικής χρηματικής αξίας 1.680 ευρώ, ενώ προκάλεσαν και φθορές.

Τελικά, τα προηγούμενα 24ωρα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου μαζί με συναδέλφους τους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου έκαναν “έφοδο” στα σπίτια των δύο ανδρών, όπου βρήκαν - και κατάσχεσαν - μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο το οποίο αναγνωρίστηκε κι επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.

Εξάλλου, κατασχέθηκε από τις Αρχές και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τις κλοπές. Το δίκυκλο κατασχέθηκε «ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News