Σοκ και θλίψη για το θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη - Το Σάββατο το τελευταίο αντίο στον Χανιώτη βουλευτή

Κρήτη
Σοκ και θλίψη για το θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη - Το Σάββατο το τελευταίο αντίο στον Χανιώτη βουλευτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και τρία ανήλικα παιδιά

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του επί σειρά ετών βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος “έφυγε” χθες Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 57 ετών, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγο και τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Ο Χανιώτης πολιτικός δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο, με τον οποίο πάλευε τα τελευταία χρόνια με σθένος και αξιοπρέπεια.

Φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον Μανούσο Βολουδάκη το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στα Χανιά, στις 12 το μεσημέρι, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά.

Μετά τη χηρεία της έδρας - Ο γ.γ. του ΕΟΤ πρώτος επιλαχών

Με τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη χηρεύει η έδρα του στα Χανιά και, εφόσον δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές και δεν έχει διαλυθεί η παρούσα Βουλή, θα κληθεί να την καταλάβει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος είναι πρώτος επιλαχών. Αν ο Δημήτρης Φραγκάκης δεν αποδεχτεί τη θέση, θα κληθεί ο αμέσως επόμενος, που είναι ο γιατρός Γιάννης Κασσελάκης.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Φραγκάκης τον Δεκέμβριο του 2022 με μια ανάρτησή του στο Facebook, που συνοδευόταν με φωτογραφία μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε γνωστό ότι δεν επρόκειτο να πολιτευτεί στις εθνικές εκλογές του 2023 και πως θα έμενε στα μετόπισθεν να βοηθήσει το κόμμα του.

Τον κέρδισε η πολιτική - Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής το 2007

Γεννημένος στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 1966, γιος του βουλευτή Χανίων Γιώργου Βολουδάκη, ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου, με την οποία είχε αποκτήσει τρία παιδιά: τον 15χρονο Γιώργο, τον 14χρονο Σήφη και την 9χρονη Δάφνη. Με σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Πολιτική Οικονομία, διάλεξε πολύ νωρίς τον δρόμο της πολιτικής. Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη Ν.Δ. το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Διετέλεσε γενικός γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης, γραμματέας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., ενώ τον Ιούνιο του 2012 τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2019 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A. του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News