Κρήτη: “Στα κάγκελα” για τις απλήρωτες ενισχύσεις - “Ψίχουλα” από την “πίτα” των 85 εκατ. για τις ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους

Κρήτη
Κρήτη: “Στα κάγκελα” για τις απλήρωτες ενισχύσεις - “Ψίχουλα” από την “πίτα” των 85 εκατ. για τις ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συγκέντρωση αύριο στον Άγιο Θωμά καλεί τα μέλη της η προσωρινή διοίκηση του ΣΕΚΝΗ - Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα γίνει επίσης ενημέρωση και για τη νέα ΚΑΠ από τους προϊσταμένους Επιδοτήσεων των ΕΑΣ Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Σε σύγκρουση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι του νομού Ηρακλείου, αφού ούτε αυτή τη φορά πήραν χρήματα, εκτός από ελάχιστους παραγωγούς, μέσα από τα περίφημα 85 εκατομμύρια ευρώ για τις ζωοτροφές. Έτσι, η προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου Επαγγελματικών Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου καλεί τον κτηνοτροφικό κόσμο σε συγκέντρωση για τη λήψη σχετικών αποφάσεων, για αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ.

Η συγκέντρωση οργανώνεται στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Θωμά, με σκοπό να μπορέσουν να παραβρεθούν όσο γίνεται περισσότεροι κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή, για να γίνουν οι ανάλογες συζητήσεις και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Το πρώτο θέμα συζήτησης θα είναι η ενημέρωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-2027 από τον προϊστάμενο Επιδοτήσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Δημήτρη Φιλιππάκη και την προϊσταμένη Επιδοτήσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου Άννα Γύπαρη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τους παραγωγούς που παραμένουν απλήρωτοι σε βασική ενίσχυση, σε πρασίνισμα, σε εξισωτική και στο μέτρο 22, που αφορά στην ενίσχυση για το κόστος των ζωοτροφών.

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις

Το τελευταίο θέμα που θα τεθεί στη συγκέντρωση θα είναι αυτό της διοργάνωσης κινητοποιήσεων. Όπως καταγγέλλει στο neakriti.gr ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του ΣΕΚΝΗ Γιώργος Τζουλιαδάκης, «ο κόμπος πια έχει φτάσει στο χτένι. Ακόμα και στην περίφημη πληρωμή των ζωοτροφών, χιλιάδες είναι οι κτηνοτρόφοι που έχουν αποκλειστεί. Όταν είχα θέσει το θέμα στον υπουργό στο Ηράκλειο, μου είχε πει ότι θα έδινε περιθώριο λίγων ημερών να κατατεθούν οι ενστάσεις και στη συνέχεια να πληρωθούν και εκείνοι οι παραγωγοί. Όμως, όχι μόνο δεν πληρώθηκαν οι ενστάσεις, αλλά μπήκε και ένα άλλο τρικάκι, βάσει του οποίου έμειναν εκτός πληρωμών και εκείνοι οι οποίοι είχαν το 2021 ελεγχθεί για τη λεγόμενη Πολλαπλή Συμμόρφωση», καταγγέλλει χαρακτηριστικά ο αγροτοκτηνοτρόφος.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό, όπως μας είπε ακόμη ότι, για πρώτη φορά στα ιστορικά δεδομένα των επιδοτήσεων, από τον Οκτώβριο που δόθηκαν οι προκαταβολές μέχρι και σήμερα δεν έχει ανοίξει το σύστημα να γίνουν διορθώσεις λαθών για να πληρωθούν οι δικαιούχοι μες στον Μάρτιο, όπως πάντα γινόταν... Ο Γιώργος Τζουλιαδάκης καταλήγει λέγοντας πως ο δρόμος πλέον της σύγκρουσης με την παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αναπόφευκτος.

«Βέλη» ΣΥΡΙΖΑ στον Γεωργαντά: «Κοροϊδία δίχως όριο και τέλος»

«“Οι προοπτικές της ελληνικής κτηνοτροφίας, πτηνοτροφίας, χοιροτροφίας και αλιείας δεν έχουν όριο και τέλος”, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντάς, εγκαινιάζοντας τη 12η Διεθνή Έκθεση “Zootechnia” στη Θεσσαλονίκη». Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την κυβερνητική πολιτική για τους κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους, χοιροτρόφους και αλιείς.

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «προφανώς, όμως, ο κ. Γεωργαντάς εννοούσε ότι η κοροϊδία και η αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους, χοιροτρόφους και αλιείς δεν έχουν, τα σχεδόν 4 χρόνια διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., όριο και τέλος.

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει τις κενού περιεχομένου αναφορές του, την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την “ωραιοποίηση” των συνθηκών που αντιμετωπίζει σήμερα ο χειμαζόμενος κτηνοτροφικός κόσμος; Πόσο μπορεί κανείς να αποδεχτεί τις συνεχείς επικλήσεις του για την αναζήτηση δικαιολογιών, στη “διεθνή συγκυρία” για τον συνεχιζόμενο κατήφορο της ελληνικής κτηνοτροφίας; Ποιος μπορεί να αποδεχτεί ότι η λύση των δυσεπίλυτων και πιεστικών προβλημάτων της ελληνικής κτηνοτροφίας βρίσκεται σε ένα ασαφές και χωρίς απολύτως συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις γενικόλογο πλαίσιο προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελιών;

Ευτυχώς όμως για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους, χοιροτρόφους και αλιείς και δυστυχώς για τον κ. Γεωργαντά και τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης για τον αγροτοκτηνοτροφικό μας κόσμο, η συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική έχει και όριο και τέλος. Το όριο και το τέλος που θα βάλει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες θα αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως εκείνη την προοδευτική δύναμη που θα αγωνιστεί σκληρά, συνειδητά και συστηματικά για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών μας, πάντα δίπλα τους και πάντα μαζί τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News