Ο Γολγοθάς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Κρήτη - Το κοινωνικό πρόβλημα και οι δυσκολίες στην καθημερινότητα (vid)

Κρήτη
Ο Γολγοθάς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Κρήτη - Το κοινωνικό πρόβλημα και οι δυσκολίες στην καθημερινότητα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε χρόνο ανακύπτει το ζήτημα με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα κριτήρια διορισμού, το σύστημα που διαρκώς αλλάζει, τα υπέρογκα έξοδα διαβίωσης ιδίως στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, τις διαρκείς μετακομίσεις που προκαλούν προβλήματα και στην προσωπική τους ζωή

Αφήνουν τα σπίτια τους και ταξιδεύουν σε κάθε γωνία της Ελλάδας για να διδάξουν τους μαθητές και καλούνται να ζήσουν με ψίχουλα στήνοντας ολόκληρα νοικοκυριά ενώ αναγκάζονται να φτάσουν από τα αστικά κέντρα ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωρία.

Στην διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ η Γεωργία Μακάκη βρέθηκε στο σπίτι της αναπληρώτριας δασκάλας Κατερίνας Σαμάρα που μαζί με την συνάδελφο της επίσης αναπληρώτρια Χριστίνα Φραγκομιχελάκη περιέγραψαν τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να διδάξουν τους μαθητές τους.

Κάθε χρόνο ανακύπτει το ζήτημα με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα κριτήρια διορισμού, το σύστημα που διαρκώς αλλάζει, τα υπέρογκα έξοδα διαβίωσης ιδίως στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, τις διαρκείς μετακομίσεις που προκαλούν προβλήματα και στην προσωπική τους ζωή.

Αντίστοιχα και οι δήμαρχοι, κυρίως των νησιών που είναι τουριστικοί προορισμοί, εκφράζουν τον δικό τους προβληματισμό για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Παιδείας, κάνει λόγο για ρεκόρ προσλήψεων και όσο το δυνατόν πιο έγκαιρο προγραμματισμό για την κάλυψη των κενών.

Μάλιστα στην Κρήτη καταγράφεται έντονα και το πρόβλημα εύρεσης στέγης με το Ρέθυμνο να είναι η πόλη που ως προς αυτό το κομμάτι κάνει εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινότητα των αναπληρωτών.

Καλούνται μάλιστα, να πληρώνουν υπέρογκα ενοίκια για σπίτια ''τρώγλες''. Το να μην ξέρεις που θα είσαι την επόμενη χρονιά κάνει εξαιρετικά δύσκολη την διαδικασία τόνισε η Κατερίνα Σαμαρά μιας και κάθε χρόνο αναγκάζεται να μετακομίζει με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος ζωής. «Νιώθουμε εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας και το μόνο που μας κρατά είναι η ανάγκη να διδάξουμε τους μαθητές μας» τόνισε χαρακτηριστικά στην διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ.

Δυστυχώς το ζήτημα των αναπληρωτών είναι πλέον ένα διαχρονικό κοινωνικό πρόβλημα για την χώρα με την εκπαιδευτική κοινότητα να ζητά άμεσα διορισμούς και όχι λύσεις ''μπαλώματα''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News