Ισχυρή χαλαζόπτωση και χιονόνερο στο Ηράκλειο - «Άσπρισαν» οι δρόμοι (vid)

Κρήτη
Ισχυρή χαλαζόπτωση και χιονόνερο στο Ηράκλειο - «Άσπρισαν» οι δρόμοι (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονα καιρικά φαινόμενα στο Ηράκλειο

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» δεν λέει να εγκαταλείψει το Ηράκλειο... Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση και χιονόνερο σε κεντρικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που έστειλαν αναγνώστες στο neakriti.gr από τη Λεωφόρο Κνωσού.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε πως σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων Α.Α. 2/2023 της ΕΜΥ/ΕΜΚ (07-02-2023/1200 B), η πορεία του καιρικού συστήματος με το όνομα «BARBARA» έχει ως εξής:

Για την Κρήτη:

1) Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους θα συνεχιστούν σήμερα Τρίτη (07/02/2023) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

2) Για αύριο Τετάρτη (08/02/2023) οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν επίσης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας στον σύνδεσμο:

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης:

100 ΕΛΑΣ

199 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

112 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

108 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Για την βατότητα του οδικού δικτύου: https://www.astynomia.gr/

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News