«Καζάνι» που βράζει η εκπαίδευση στην Κρήτη - Ένταση και κόντρα για την αξιολόγηση στις σχολικές αίθουσες (vid)

Κρήτη
«Καζάνι» που βράζει η εκπαίδευση στην Κρήτη - Ένταση και κόντρα για την αξιολόγηση στις σχολικές αίθουσες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χαρακώματα οι εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται να απαντήσουν με κινητοποιήσεις στην αξιολόγηση

Καζάνι που βράζει είναι η εκπαίδευση με αφορμή την αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο παιδείας μάλιστα τα αίματα άναψαν στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Αρετή Σπαχή αλλά και τους συνδικαλιστές Γιώργο Τρούλη και Γιώργο Μακράκη να διαφωνούν με τον τρόπο που προωθείται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών κάνοντας λόγο για στοχοποίηση.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Μανόλης Μπελαδάκη έκανε λόγο για απαραίτητο μέτρο που θέτει τις βάσεις για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης από τους λειτουργούς της.

Μάλιστα η ένταση για το θέμα της αξιολόγηση δεν έλειψε στην διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Ώρα Αιχμής». Στη διάρκεια του τηλεοπτικού αέρα η ένταση χτύπησε κόκκινο όταν ο κ. Μπελαδάκης αναφέρθηκε στην διαδικασία της αξιολόγησης υπογραμμίζοντας το ρόλο των συμβούλων εκπαίδευσης που θα μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες για να παρακολουθούν τον τρόπο διδασκαλίας με στόχο την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Η απάντηση ήταν άμεση και οργισμένη από τους συνδικαλιστές που έκαναν λόγο για συνθήκες «γαλέρας» και εργασιακό μεσαίωνα που διαχωρίζει εκπαιδευτικούς και σχολεία σε κατηγορίες. Μάλιστα οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στις δυναμικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται με στόχο να σταματήσει η διαδικασία που προωθεί το υπουργείο παιδείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News