Χανιά: Αυτό είναι το εγκαταλελειμμένο σπίτι που άρπαξε φωτιά - Το δράμα των αστέγων που ζουν σε άθλιες συνθήκες (pics)

Κρήτη
Χανιά: Αυτό είναι το εγκαταλελειμμένο σπίτι που άρπαξε φωτιά - Το δράμα των αστέγων που ζουν σε άθλιες συνθήκες (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συνθήκες στο καμένο και ρημαγμένο οίκημα είναι τριτοκοσμικές - Η γυναίκα υποστηρίζει πως η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα οφείλεται σε εμπρησμό

Ένα ανθρώπινο δράμα αποκάλυψε η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή της Αμπεριάς στα Χανιά. Ζευγάρι αλλοδαπών εδώ και μήνες είχε βρει καταφύγιο στο οίκημα και εξακολουθεί να μένει κάτω από άθλιες συνθήκες ακόμη και μετά την πυρκαγιά στα χαλάσματα, την ώρα που το ψύχος είναι αφόρητο. 

Ανάμεσα στα χαλάσματα ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού στην οδό Κροκιδά 82 στην Αμπεριά, εκτεθειμένη στη βροχή και το κρύο, ζει εδώ και μήνες μια γυναίκα από τη Ρουμανία μαζί με τον Βούλγαρο σύντροφο της. Η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα ήρθε να καταστρέψει ότι ήταν όρθιο στο εσωτερικό του κτηρίου, όμως ακόμα κι έτσι οι δύο αλλοδαποί δεν το εγκαταλείπουν. 

Οι συνθήκες στο καμένο και ρημαγμένο οίκημα είναι τριτοκοσμικές. Προσωπικά αντικείμενα και ρούχα των δύο αστέγων, μαγειρικά σκεύη και τρόφιμα δίπλα σε όγκους σκουπιδιών ,τοίχοι έτοιμοι να καταρρεύσουν και μια ανθρώπινη ψυχή σε έναν βρεγμένο καναπέ, συνθέτουν το σκηνικό σε μια γωνιά της πόλης που μοιάζει απόκοσμη. 

Η γυναίκα υποστηρίζει πως η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα οφείλεται σε εμπρησμό. 

«Εγώ κοιμόμουν μαζί με τον άντρα μου … και μετά εγώ βρήκα τη φωτιά εδώ στο κεφάλι μου…ποιος την έβαλε…ήθελε να πιει, δεν είχα να του δώσω», αναφέρει η γυναίκα από τη Ρουμανία.

Η περίπτωση του ζευγαριού είναι γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου που κατά καιρούς έχουν παρέμβει ωστόσο λόγο της εξάρτησης τους από το αλκοόλ η λύση της φιλοξενίας τους στο Καταφύγιο Αστέγων δεν γίνεται αποδεκτή από τους ίδιους. 

Η ενορία της περιοχής και κάτοικοι της Αμπεριάς προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στο ζευγάρι που οι κακοτοπιές της ζωής το οδήγησαν να ζει μόνο, χωρίς στέγη, στερούμενο τα στοιχειώδη μιας ανθρώπινης διαβίωσης. 

«Να ξέρεις κι εδώ με βοηθάει κόσμος…γυναίκες, η εκκλησία… Που να πάω; Δε μπορώ να φύγω», περιγράφει με πόνο ψυχής η άτυχη γυναίκα.

Το ανθρώπινο δράμα που αποκαλύφθηκε με αφορμή την πυρκαγιά στο εγκαταλελειμμένο σπίτι της οδού Κροκιδά δεν είναι το μοναδικό που εκτυλίσσεται πίσω από χαλάσματα, σε αθέατες γωνιές της πόλης αλλά και σε πολυσύχναστες πλατείες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News