Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη

Κρήτη
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τρίτη

Ο Δήμος Ηρακλείου λαμβάνοντας υπόψιν τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής  Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους δημότες ότι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα, Πυργού, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσα, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα, Βασιλειές και Άγιο Βλάση.

Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ανοίγουν τα σχολεία στο Αρκαλοχώρι, κλειστά στη Βιάννο την Τρίτη

Παραμένουν κλειστά και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία στον Δήμο Βιάννου εξαιτίας της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα" που εξακολουθεί να δίνει έντονα καιρικά φαινόμενα. Αντίθετα ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας που έκλεισε τα σχολεία στις 6 Φεβρουαρίου για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου έχει αποφασίσει ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι αποφάσεις τόσο για τον Δήμο Βιάννου όσο και τον Δήμο Μινώα - Πεδιάδας αφορούν σε όλες τις βαθμίδες.

Δήμος Μαλεβιζίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Κρουσώνα, Τυλίσου και Τοπικής Ενότητας Ροδιάς την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου. Επίσης σε Κρουσώνα και Τύλισο κλειστοί θα είναι και οι παιδικοί σταθμοί. Στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου Μαλεβιζίου τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023.

Κλειστά σχολεία και στο δήμο Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 7/2, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και της επικινδυνότητας στην μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών. Κλειστό θα παραμείνει και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), στον Πανασό.

Για τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Η απόφαση του δημάρχου Ιεράπετρας

Με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, ύστερα και από την ενημέρωση που είχε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριο Παπαδάκη και από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη, σχετικά με την ένταση των καιρικών φαινομένων στον Δήμο της Ιεράπετρας, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, οι σχολικές μονάδες στην Κοινότητα των Μαλών και της Καλαμαύκας λόγω του ψύχους που επικρατεί, αλλά και το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου που εδρεύει στο Καβούσι, καθώς πιθανόν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην μετακίνησή τους οι μαθητές οι προερχόμενοι από άλλους Δήμους και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Ιεράπετρα.

Σε κάθε περίπτωση παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της κακοκαιρίας και ο μηχανισμός του Δήμου Ιεράπετρας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Σε Δήμο Ανωγείων και Αμαρίου

Κλειστά παρέμειναν χθες τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ανωγείων και Αμαρίου, απόφαση που ισχύει και για σήμερα. Η απόφαση αυτή λήφθηκε τόσο από τη δημοτική Αρχή Ανωγείων όσο και Αμαρίου για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στις περιοχές. Εντωμεταξύ, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου ενημέρωσε ότι, λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, ακυρώνεται το παιδικό πάρτι που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, στις 5:30 το απόγευμα (Μεγάλη Πόρτα), καθώς επίσης και ο προπομπός που ήταν προγραμματισμένος.

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι, η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Έλους αναστέλλεται και για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να ενταθούν, στην εν λόγω περιοχή, τις επόμενες ώρες. Επίσης, με δεδομένο την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει ότι, αναστέλλεται η λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκείου Κισσάμου (ΕΠΑ.Λ.) ¨Ειρηναίος Γαλανάκης¨ για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης των εργαστηριακών μαθημάτων.

O δήμος Καντάνου Σελίνου ανακοίνωσε τη συνέχιση αναστολής λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023.

Ο δήμος Χανίων ανακοίνωσε ότι παρατείνεται και για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που συνεχίζει να επελαύνει στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αποκορώνου θα παραμείνουν «Κλειστά όλα τα σχολεία και σήμερα 07-02-2023 στον Δήμο Αποκορώνου». Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, παρατείνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Παρατείνεται και για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η αναστολή λειτουργίας των εξής σχολείων: Δημοτικό και νηπιαγωγείο Ασκύφου και Γυμνάσιο και Λύκειο Χώρας Σφακίων.

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα ” και για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά, θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά, για όσα παιδιά προσέλθουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News