Ανώγεια: Προετοιμασμένοι οι κάτοικοι μπροστά στην κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» (vid)

Κρήτη
Ανώγεια: Προετοιμασμένοι οι κάτοικοι μπροστά στην κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχαν προετοιμαστεί οι κάτοικοι για να υποδεχθούν την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» πλην όμως η ένταση του φαινομένου στα Ανώγεια δεν ήταν τέτοια, που να δημιουργήσει προβλήματα
  • Η επέλαση της κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στον Ψηλορείτη
  • Ήρθαν τα χιόνια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα
  • Έντονη η χιονόπτωση από τη νύχτα της Κυριακής μέχρι το πρωί τη Δευτέρας
  • Χωρίς προβλήματα η μετακίνηση των κτηνοτρόφων προς τα χειμαδιά τους
  • Συνηθισμένοι στα χιόνια οι κάτοικοι της ορεινής κωμόπολης

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» από τα Ανώγεια, θύμιζε όπως είπαν οι κάτοικοι μια χιονιά όχι όμως από αυτές που αφήνουν μεγάλα προβλήματα. 

Με έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής, 5 Φεβρουαρίου και κορυφώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου η ετοιμότητα του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου λειτούργησε εγκαίρως και έτσι παρά το λευκό σκηνικό και την κατά διαστήματα  χιονόπτωση, οι δρόμοι έμειναν ανοιχτοί, ωστόσο η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ήταν επιβεβλημένη. 

Παρά το λευκό τοπίο ακόμη και μέσα στα Ανώγεια προβλήματα στις μετακινήσεις δεν αντιμετώπισαν ούτε οι κτηνοτρόφοι που από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν για τα χειμαδιά τους και το γάλα να φτάσει στην ώρα του προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για να τυροκομηθεί. 

Γνωρίζοντας πολύ καλά πώς να αντιμετωπίζουν μια κακοκαιρία, οι κάτοικοι των Ανωγείων έχοντας προμηθευτεί τα απαραίτητα, μάλλον ενσωματώθηκαν εύκολα σε ένα κύμα κακοκαιρίας που πάντως δεν έδειξε να τους προβληματίζει. 

Όσο  για το αντίδοτο στην κακοκαιρία, η συνταγή είναι πάντα στρωμένη πάνω στο τραπέζι και στα καφενεία του χωριού άμεσα διαθέσιμη. Ζεστασιά από την ξυλόσομπα, κρασί και από νωρίς το πρωί βραστό κρέας και πιλάφι…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News