Ρέθυμνο: Αποκαθίσταται η λειτουργία του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον οικισμό Πρασσών

Κρήτη
Ρέθυμνο: Αποκαθίσταται η λειτουργία του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον οικισμό Πρασσών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έργο προυπολογισμού 160.000 ευρώ

Αποκαθίσταται η λειτουργία του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον οικισμό Πρασσών Ρεθύμνου, με την υπογραφή σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη με τον ανάδοχο εργολάβο. Πρόκειται για απαραίτητες επεμβάσεις επισκευής του δικτύου, δεδομένου των διαπιστωμένων διακοπών λειτουργίας του φωτισμού, λόγω βραχυκυκλωμάτων, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως επίσης και λόγω διαβρώσεων και φθορών στα φωτιστικά σώματα και σε άλλα στοιχεία των εγκαταστάσεων.

Οι προγραμματισμένες εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων στεγανοποίηση υπόγειων διακλαδώσεων καλωδίων, αντικατάσταση επίτοιχων φωτιστικών, κατασκευή νέων φρεατίων επίσκεψης, αντικατάσταση καλυμμάτων φρεατίων και καλωδιώσεων κ.α. Από πλευράς της δημοτικής αρχής δίδεται έμφαση στο χρονοδιάγραμμα και την ορθή εκτέλεση του έργου, όπως επίσης στην ποιότητα και την ασφάλεια. Όπως επεσήμαναν μάλιστα στον ανάδοχο επιθυμία του δημάρχου είναι να υπάρχει καθ' όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών, στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Οικισμού και τον επιβλέποντα Μηχανικό από πλευράς Δήμου, οι οποίοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του Οικισμού σε επίπεδο ηλεκτροφωτισμού και μπορούν να τον διευκολύνουν με τις υποδείξεις τους. Το έργο έχει προϋπολογισμό 160.000 ευρώ χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου κι εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μετά από 4 μήνες.

Στο μεταξύ, με ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Βασιλείου εισηγείται προς την Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής την μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 20% έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη. Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση του στις 2 Φεβρουαρίου εισηγείται προς το αυτοτελές τμήμα εκτιμήσεων και προσδιορισμού αξιών ακινήτων της ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής την μείωση των τιμών του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων κατά 20% σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Αγίου Βασιλείου που ισχύουν από την 1 Ιανουαρίου του 2022. Ο κ. Ταταράκης τόνισε πως: «Εισηγούμαστε την μείωση των αντικειμενικών αξιών σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική συγκυρία καθώς οι πολίτες βλέπουν να αυξάνεται καθημερινά το κόστος διαβίωσης τους. Χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες σημαίνει χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ, χαμηλότερος φόρος μεταβίβασης, χαμηλότερος φόρος δωρεών έτσι ώστε να μπορέσουν το ανασάνουν οι πολίτες» και συμπλήρωσε «Στόχος μας είναι να δίνονται κίνητρα στους δημότες μας να επενδύουν στο τόπο τους και όχι το αντίθετο. Στους νέους μας να δημιουργήσουν την οικογενειακή τους εστία στους οικισμούς μας και να μην εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών δεν συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News