Κακοκαιρία: Αντιδράσεις από τους γονείς για το κλείσιμο των σχολείων στην Κρήτη

Κρήτη
Κακοκαιρία: Αντιδράσεις από τους γονείς για το κλείσιμο των σχολείων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαίο και αυτονόητο οι γονείς αυτοί να απουσιάσουν από την εργασία τους προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά τους είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα χωρίς να χρεωθεί ημέρα κανονικής άδειας και χωρίς να χαθεί το ημερομίσθιο», σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι γονείς της Κρήτης

Αγανάκτιση έχει προκαλέσει στους γονείς της Κρήτης η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία στο νησί, σήμερα Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, εξαιτίας της κακοκαιρίας ''Barbara'' που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη φέρνοντας τον χειμώνα και «στολίζοντας» στα λευκά τις ορεινές περιοχές. Συγκεριμένα υπογραμμίζουν τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση στους γονείς που έχουν μικρά παιδιά και πρέπει να πάνε στη δουλειά τους. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Κρήτης ζητούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία παντός καιρού και σύγχρονα και ασφαλή οδικά δίκτυα, τα οποία να είναι ανοιχτά σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αντί να κλείνουν με τον πρώτο χιονιά. Όπως τονίζουν στον δήμο Ηρακλείου, τον μεγαλύτερο του νησιού, η απόφαση ανακοινώθηκε πολύ αργά το βράδυ, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τους γονείς.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαίο και αυτονόητο οι γονείς αυτοί να απουσιάσουν από την εργασία τους προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά τους είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα χωρίς να χρεωθεί ημέρα κανονικής άδειας και χωρίς να χαθεί το ημερομίσθιο.

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης των γονέων: 

''Εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία των μαθητών στα ακραία καιρικά φαινόμενα''

«Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης δηλώνει την αγανάκτησή του για τον απαράδεκτο τρόπο που αντιμετωπίζεται για μια ακόμα φορά η εκπαιδευτική διαδικασία μπροστά στην κακοκαιρία. Η διαχρονική πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σχολείο και τις αναγκαίες υποδομές οδήγησε με τον πρώτο χιονιά στο κλείσιμο σχολείων σε όλους του δήμους της Κρήτης. Αφού ούτε η σημερινή, αλλά ούτε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε και οι αντίστοιχες αρχές σε Δήμους και Περιφέρεια:

  • Δε φρόντισαν να έχουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν και σε καταστάσεις έντονων καιρικών φαινομένων, αντί να κλείνουν με τον πρώτο χιονιά,
  • δεν πήραν κανένα μέτρο για σύγχρονα οδικά δίκτυα που να διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και τη μετάβαση των μαθητών στα σχολεία,
  • δεν πήραν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά μέτρα, παρά τα πολλαπλά τραγικά γεγονότα στο νησί μας τα προηγούμενα χρόνια,
  • συνεχίζουν σταθερά στον δρόμο της υποχρηματοδότησης των σχολείων,
  • φέρνουν σήμερα σαν «ώριμο φρούτο» την τηλεκπαίδευση ως το «χάπι δια πάσα νόσο», ενώ η ίδια η ζωή έδειξε ότι δεν μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση των παιδιών μας και εντείνει την άνιση αντιμετώπιση των μαθητών.
  • Αδιαφορούν πλήρως για τα τραγικά προβλήματα των σχολείων, προβάλλοντας την τηλεκπαίδευση ως λύση, την ίδια στιγμή που πολλές οικογένειες δεν έχουν ιντερνέτ ή έχει κοπεί το ρεύμα ή έχουν 2 και 3 παιδιά με έναν υπολογιστή.

Ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση στους γονείς που έχουν μικρά παιδιά και πρέπει να πάνε στη δουλειά τους. Ειδικότερα στον δήμο Ηρακλείου, τον μεγαλύτερο του νησιού, η απόφαση ανακοινώθηκε πολύ αργά το βράδυ, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τους γονείς.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαίο και αυτονόητο οι γονείς αυτοί να απουσιάσουν από την εργασία τους προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά τους είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα χωρίς να χρεωθεί ημέρα κανονικής άδειας και χωρίς να χαθεί το ημερομίσθιο.

Αυτό που λείπει από μας και τα παιδιά μας δεν είναι η τηλεκπαίδευση!

Αυτά που λείπουν και διεκδικούμε είναι:

  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία παντός καιρού.
  • Σύγχρονα και ασφαλή οδικά δίκτυα.
  • Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Άμεση λήψη μέτρων επαρκούς θέρμανσης σε όλα τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς.
  • Ειδική άδεια με ημερομίσθιο σε όλους τους εργαζόμενους γονείς που έχουν μικρά παιδιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο»                                                                      

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News