Κατάλευκο τοπίο Ανώγεια και Οροπέδιο - Επί ποδός τα συνεργεία να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους (vid)

Κρήτη
Κατάλευκο τοπίο Ανώγεια και Οροπέδιο - Επί ποδός τα συνεργεία να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως φαίνεται και στα βίντεο το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στην Κρήτη, η οποία έφερε επιτέλους το χειμώνα στο νησί μαζί με αρκετά προβλήματα. Τα Ανώγεια αλλά και το Οροπέδιο Λασιθίου έχουν ντυθεί στα λευκά από χθες Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, με τα συνεργεία και τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός για τυχόν ατυχήματα.

Όπως φαίνεται στα βίντεο και σήμερα χιονίζει και μέσα στα χωριά, ενώ τα συνεργεία έδιναν ολονύχτια μάχη να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Δεδομένης της ακραίας εκδήλωσης του φαινομένου «Barbara» εκτιμάται ότι, οι υποδομές και τα δίκτυα κοινής ωφέλειας πρόκειται να δοκιμαστούν σε μεγάλο βαθμό και ενδεχομένως να υπάρξουν διακοπές ρεύματος, νερού, τηλεπικοινωνιών.

Μικροπροβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Κόλλησαν αυτοκίνητα στα Ανώγεια

Προβλήματα καταγράφηκαν στα Ανώγεια, όπου αυτοκίνητα “κόλλησαν” στο χιόνι, ενώ τα συνεργεία του Δήμου επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

https://www.youtube.com/watch?v=CBlWXDqkhSg

Ο Δήμος Ανωγείων ενημέρωσε ότι σήμερα Δευτέρα όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης θα παραμείνουν κλειστές οι δομές των ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για την επιμέλεια των ηλικιωμένων.

Κεραυνοί και πτώσεις δέντρων

Στο Ηράκλειο, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, έπεσαν κεραυνοί και σημειώθηκε χαλαζόπτωση μικρής διάρκειας.

Γύρω στις 8:30 μ.μ., είχαμε και μια πτώση δέντρου στην Ούλοφ Πάλμε, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σπεύδει στο σημείο. Το δέντρο προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένο όχημα αλλά ευτυχώς δε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Μολονότι ολιγόλεπτη, η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το Ηράκλειο, λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ, προκάλεσε την πτώση δέντρου στην οδό Ούλοφ Πάλμε.

Μικρότερες πτώσεις δέντρων, δηλαδή κλαδιών, είχαμε και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου

Εκτός της επιφυλακής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Οροπεδίου τίθενται σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές για αναφορά επειγουσών προβλημάτων και για θέματα κοινωνικής φροντίδας και συγκεκριμένα οι τηλεφωνικοί αριθμοί: 2844/340.140 και 2844/022.396.

Τα δίκτυα κοινής ωφέλειας πρόκειται να δοκιμαστούν σε μεγάλο βαθμό και ενδεχομένως να υπάρξουν διακοπές ρεύματος, νερού και τηλεπικοινωνιών. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ Λασιθίου ώστε να βρίσκεται διαρκώς σταθμευμένο συνεργείο του στην περιοχή του Δήμου.

Το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ στο Τζερμιάδο θα λειτουργήσει 24 ώρες και με διπλά πληρώματα δύο ασθενοφόρων τις απογευματινές ώρες, προκειμένου να παρέχεται και δεύτερη κάλυψη ακόμα και σε περίπτωση διακομιδής.

Έχει ληφθεί μέριμνα για τη συνεχή λειτουργία εκχιονιστικών μηχανημάτων τόσο στο Οροπέδιο Λασιθίου όσο και των οδικών αρτηριών πρόσβασης από και προς τον ορεινό δήμο.

Ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση σε κατοίκους και επισκέπτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ με απόφασή του σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ενώ δε θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News