Κρήτη

Καπετάνακειο: Ιστορία μου αμαρτία μου… - Το σχολείο που δεν τελείωσε ποτέ!

"Εδώ και τώρα να σχεδιαστεί και να μπει σε τροχιά υλοποίησης η δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου στην ευρύτερη περιοχή του Καπετανάκειου ώστε να στεγαστούν όλοι οι μαθητές" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονένων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

Μετά την αποκάλυψη του neakriti.gr για το "κρυφό σχολειό" στο Καπετανάκειο όπου οι μαθητές κάνουν μάθημα μέσα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή λόγω έλλειψης αίθουσας η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλοντας ότι ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν στην πραγματικότητα οι εργασίες στο σχολείο. Μάλιστα καταγγέλει ότι ο Δήμος Ηρακλείου προσπαθεί να κουκουλώσει το πρόβλημα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Πριν λίγες ημέρες απασχόλησε και ΠΑΛΙ την επικαιρότητα ένα ακόμη πρόβλημα που έχει προκύψει στο πολύπαθο Καπετανάκειο: μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα μέσα στο εκκλησάκι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Το ιστορικό σχολείο τείνει να ταυτιστεί πλέον με το με το «Γιοφύρι της Άρτας» για το Ηράκλειο. Τόσο που να έχει γίνει πια σύνθημα ο φόβος στα σχολεία του Ηρακλείου που αντιμετωπίζουν κτηριακά προβλήματα και είναι δεκάδες, «να μην γίνουμε Καπετάνακειο»!


Πάνω από μια δεκαετία διήρκησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των κτηρίων που όμως στην πραγματικότητα ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν! Δεκάδες πισωγυρίσματα και παλινωδίες βαρύνουν τις δημοτικές αρχές διαχρονικά. Όλο αυτό το διάστημα, τα μαθήματα γίνονταν σε κοντέινερ και τα παιδιά τότε έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις υπό τον ήχο των σφυριών και των μηχανημάτων! Να μην πούμε για τις φορές που πλημμύρισαν οι καινούριες εγκαταστάσεις…
Είναι πια φανερό ότι το Καπετανάκειο – το καινούριο «σύγχρονο» κτήριο για το οποίο έχει το θράσος και αυτή η δημοτική αρχή να κομπάζει (!)- δεν επαρκεί ούτε σαν κτήριο ούτε σαν δυναμική. Εντάσσεται στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλο το Ηράκλειο και ονομάζεται σχολική στέγη με τις τραγικές ελλείψεις και τα τεράστια προβλήματα τα οποία δεκάδες φορές έχουμε επισημάνει και αναδείξει. Πρόβλημα το οποίο η δημοτική αρχή προσπαθεί να κουκουλώσει με την λύση των κοντέινερ!
Το λέμε άλλη μια φορά και στους όψιμους υπερασπιστές της επαίσχυντης αυτής λύσης: δεν θέλουμε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε κουτιά αλλά σε σύγχρονα σχολειά!
Εδώ και τώρα να σχεδιαστεί και να μπει σε τροχιά υλοποίησης η δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου στην ευρύτερη περιοχή του Καπετανάκειου ώστε να στεγαστούν όλοι οι μαθητές".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια