Φόβος και τρόμος η «Μπάρμπαρα» στην Αλικαρνασσό - Ορατός ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα (vid)

Κρήτη
Φόβος και τρόμος η «Μπάρμπαρα» στην Αλικαρνασσό - Ορατός ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολίτες και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής της Νέας Αλικαρνασσού τρέμουν τα πλημμυρικά φαινόμενα εν μέσω της νέας σφοδρής κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και την Κρήτη
  • Σε τρία χρόνια πλημμύρισαν τέσσερις φορές οι τεχνικές σχολές
  • Κινούνται νομικά για τις ζημιές και την αδιαφορά

Με ρυθμούς χελώνας τα σωτήρια αντιπλημμυρικά έργαΑθωράκιστο παραμένει το Ηράκλειο στην ευρύτερη περιοχή της Αλικαρνασσού και του Αεροδρομίου Ηρακλείου, με πολίτες και επαγγελματίες να τρέμουν τα πλημμυρικά φαινόμενα εν μέσω της νέας σφοδρής κακοκαιρίας που θα πλήξει το νησί μας.

Αντικρίζοντας τις τεράστιες ζημιές των πρόσφατων θεομηνιών, αρκετοί αποφάσισαν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να περιορίσουν τις όποιες καταστροφικές συνέπειες, τοποθετώντας από λαμαρίνες μέχρι και σακιά έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους.

Μιλώντας στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV έκαναν λόγο για αδιαφορία των συναρμόδιων υπηρεσιών να δρομολογήσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την θωράκιση της περιοχής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Και ενώ το νησί μας βρίσκεται στη δίνη της κλιματικής αλλαγής, οι συναρμόδιες υπηρεσίες ακόμη συσκέπτονται, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δρομολογηθεί η εκπόνηση μελέτης, η οποία θα δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News