Ιεράπετρα: Αντιδράσεις στον απόηχο του πάνδημου ξεσηκωμού - Στους δρόμους 10.000 άτομα

Κρήτη
Ιεράπετρα: Αντιδράσεις στον απόηχο του πάνδημου ξεσηκωμού - Στους δρόμους 10.000 άτομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοφανής για τα ιστορικά δεδομένα της πόλης η συμμετοχή των πολιτών στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Πέμπτης για τη διάσωση του νοσοκομείου

Εκτός από τις ευχαριστίες του δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη και του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας Ανδρέα Μαμαντόπουλου στους 10.000 οργισμένους πολίτες που διαδήλωσαν την περασμένη Πέμπτη κατά της υποβάθμισης του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος της αγροτουριστικής νοτιοανατολικής Κρήτης, δημόσια παρέμβαση μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έκανε η Τοπική Οργάνωση Σητείας της Ν.Δ., ενώ καμία ανακοίνωση δεν εξέδωσε η Τοπική Οργάνωση Ιεράπετρας της Ν.Δ. ούτε και η ΝΟΔΕ Λασιθίου.

Στο ευχαριστήριο μήνυμα του δημάρχου Ιεράπετρας για τη μεγαλειώδη συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο για το νοσοκομείο, ο κ. Καλαντζάκης αναφέρει ότι «ήταν πρωτοφανής για τα ιστορικά δεδομένα της πόλης της Ιεράπετρας η συμμετοχή των πολιτών στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Πέμπτης».

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, θέλοντας να ευχαριστήσει όλο αυτό τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συστρατεύτηκε στον κοινό αγώνα διάσωσης του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, είπε ακόμη: «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσοι έδωσαν δυναμικά το “παρών” στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Τους πολίτες από τη Σητεία, από τη Βιάννο και από άλλους δήμους της Κρήτης, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, την Περιφέρεια, τους φορείς, τους συλλόγους, τις δημοτικές παρατάξεις, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα σχολεία, τα Σώματα Ασφαλείας, όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και στη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου αλλά κυρίως ευχαριστώ τον κάθε έναν πολίτη προσωπικά που δημιούργησε αυτή τη λαοθάλασσα, η οποία πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δε σταματάμε να διεκδικούμε μέχρι οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της Ιεράπετρας και ελπίζω η μεγαλειώδης αυτή συγκέντρωση να κάνει την κυβέρνηση να κινηθεί τάχιστα προς την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου, διαφορετικά δε θα σταματήσουμε έως ότου τα δίκαια αιτήματά μας εισακουστούν», καταλήγει ο κ. Καλαντζάκης.

«Ήταν ένα συλλαλητήριο που με τη μαζικότητά του δημιούργησε την αίσθηση του λαϊκού ξεσηκωμού. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που συμμετείχαν με τον οποιονδήποτε τρόπο σε αυτήν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, το οποίο είχε υπερκομματικό χαρακτήρα. Η επιτροπή φορέων και εμείς σαν Σύλλογος Φίλων θα συναντηθούμε για να κάνουμε την αποτίμηση του συλλαλητηρίου, θα κάνουμε στη συνέχεια τις επαφές μας με όλους τους τοπικούς φορείς για να δούμε πώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα κουβεντιάσουμε και με την υπόλοιπη Κρήτη, ώστε η επόμενη δράση μας να έχει παγκρήτιο χαρακτήρα», μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

«Η πλάνη δεν έχει πεθάνει, δυστυχώς»

Ενώ στο μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης πήραν μέρος, μεταξύ άλλων, και εκατοντάδες στελέχη φίλοι και οπαδοί της Ν.Δ. κι ενώ περιμέναμε να βγει κάποια ανακοίνωση-τοποθέτηση από τη ΝΟΔΕ Λασιθίου ή από την Τοπική Οργάνωση Ιεράπετρας της Ν.Δ., τελικά είχαμε δημόσια παρέμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Τοπική Οργάνωση Σητείας της Ν.Δ., η οποία προκάλεσε τριγμούς εκ των έσω.

«Σύμφωνοι... Ναι, σίγουρα όλοι μαζί μια γροθιά για την υγεία... Αλλά εδώ υπάρχει το εξής ερώτημα: Είπε κανείς για υποβάθμιση, για κλείσιμο, για ανατίναξη, για κατεδάφιση, για... δεν ξέρω εγώ τι; Σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με επισκέψεις και διαβεβαιώσεις, αλλά και ο Γιάννης Πλακιωτάκης διαβεβαιώνουν πως κανένα νοσοκομείο στον νομό δε θα κλείσει ούτε θα υποβαθμιστεί. Δηλαδή ποιος άλλος να σας το πει, ο Πάπας της Ρώμης; Γιατί ξεσηκώνετε τον κόσμο, γιατί δημιουργείτε πολιτική αντιπαράθεση ενόψει εκλογών, αλλά και την εναντίωση έναντι σύσσωμου του πολιτικού συστήματος, οδηγώντας την κοινωνία σε λάθος πολιτικές επιλογές, σε κόμματα τύπου Κασιδιάρη και άλλα λαϊκίστικα τέτοια μορφώματα που υπόσχονται τα πάντα και απορρίπτουν τα πάντα... Οι αγανακτισμένοι ζουν, η πλάνη δεν έχει πεθάνει δυστυχώς, αλλά η πολιτική σπέκουλα στην πλάτη του πολίτη από την αντιπολίτευση δε θα περάσει... Πριν λίγα χρόνια έβαλαν τον λαό και της Σητείας οι ίδιοι πονηροί δήθεν ψυχοπονιάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στα λεωφορεία για το Ηράκλειο για να διαμαρτυρηθούν για το δήθεν κλείσιμο του νοσοκομείου από την κακή Ν.Δ...Τίποτα δεν έκλεισε... τίποτα δεν έγινε. Απλά ο κόσμος έχασε το μεροκάματό του και έτρεχε στο Ηράκλειο. Όσο είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και υπουργός ο Γιάννης ο Πλακιωτάκης, με το παρόν οδικό δίκτυο και τις αποστάσεις από την Ιεράπετρα και τη Σητεία, κανένα νοσοκομείο δε θα κλείσει ούτε θα υποβαθμιστεί», καταλήγει στην παρέμβασή της η Τοπική Οργάνωση Σητείας της Ν.Δ.

Από τις πολλές απαντήσεις που πήρε η Τοπική Ν.Δ. της Σητείας, ξεχωρίσαμε εκείνη της αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσας Χατζημαρκάκη, η οποία είναι γνωστό ότι ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο...

«Αγαπητή Τοπική Οργάνωση», έγραψε η κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, «βρίσκω το σχόλιό σας άστοχο και αν μη τι άλλο υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Θα σας πω ότι όλοι εμείς που μαζευτήκαμε την Πέμπτη στην πλατεία, δεν το κάναμε για να ρίξουμε την κυβέρνηση ούτε γιατί η πρόθεσή μας είναι να ψηφίσουμε τον Κασιδιάρη όπως λέτε. Η αγανάκτησή μας αφορά το υπέρτατο αγαθό, την υγεία μας. Δεσμεύσεις πήραμε, δε διαφωνεί κανείς μαζί σας, πράξεις όμως δεν είδαμε.

Νοσοκομείο με τις πόρτες ανοικτές, αλλά χωρίς γιατρούς, δεν εξυπηρετεί κάτι.

Και να είστε βέβαιοι ότι, αν αποκατασταθεί η ορθή λειτουργία του νοσοκομείου μας, εμείς οι ίδιοι θα το αναγνωρίσουμε.

Εμείς, που οι πολιτικές μας πεποιθήσεις είναι γνωστές εδώ και χρόνια, θα περιμέναμε εκπροσώπους έστω των τοπικών οργανώσεων να είναι κοντά μας και από τη θέση τους να ασκήσουν μια μορφή πίεσης. Έτσι υπερασπίζεσαι τις ιδέες και δικαιολογείς τη θέση σου», κατέληξε η κ. Χατζημαρκάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News