Ηράκλειο: Αυτό είναι το Λεονάρντο Ντα Βίντσι που πόντισε το καλώδιο των 335 χιλιομέτρων (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Αυτό είναι το Λεονάρντο Ντα Βίντσι που πόντισε το καλώδιο των 335 χιλιομέτρων (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Λεονάρντο Ντα Βίντσι συνιστά τη ναυαρχίδα του στόλου της ιταλικής εταιρείας που έχει αναλάβει την πόντιση, με τις εικόνες από το υπερσύγχρονο πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου να εντυπωσιάζουν δημότες και επισκέπτες

Αυτό είναι το υπερσύγχρονο καλωδιακό πλοίο Λεοντάρντο Ντα Βίντσι, το οποίο πόντισε σε ένα μήκος 335 χιλιομέτρων το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης Αττικής, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού ύψους ενός δισ. ευρώ και ορίζοντα υλοποίησης το 2024. Το βάρος του καλωδίου αγγίζει τους 13.500 τόνους, με τη πόντιση να γίνεται σε μέγιστο βάθος 1.200 μέτρων ανάμεσα στην Κορακιά Ηρακλείου με την Πάχη Μεγάρων Αττικής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες ολοκληρώνονται στο τελευταίο κομμάτι της διασύνδεσης με την Κρήτη, όπου το θαλάσσιο καλώδιο θα ενωθεί με το επίγειο.

Το Λεονάρντο Ντα Βίντσι συνιστά τη ναυαρχίδα του στόλου της ιταλικής εταιρείας Prysmian με τις εικόνες από το υπερσύγχρονο πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου να εντυπωσιάζουν δημότες και επισκέπτες.

Το LEONARDO DA VINCI είναι ένα νεότευκτο καλωδιακό πλοίο που έχει ναυπηγηθεί το 2021. Είναι ένα υπερσύγχρονο πλοίο το οποίο διαθέτει 2 περιστρεφόμενες πλατφόρμες 7.000 και 10.000 τόνων, ενώ είναι εξοπλισμένο για να πραγματοποιεί τις βαθύτερες εγκαταστάσεις καλωδίων ισχύος στον κόσμο, σε βάθη έως και 3.000 μέτρα.

Το μήκος του είναι 171 μέτρα, το πλάτος του 33 μέτρα, το βύθισμα του 6,2 μέτρα ενώ διαθέτει και ελικοδρόμιο.

Ο φορέας υλοποίησης του έργου την Αριάδνη Interconnection , θυγατρική του ΑΔΜΗΕ ρίχνει το βάρος της στις χερσαίες εργασίες και υποδομές της μεγάλης διασύνδεσης σε Μαλεβίζι και Αττική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News