Καιρός - Καλλιάνος: Κρύο και χιόνια το Σαββατοκύριακο - Πού θα χιονίσει

Κρήτη
Καιρός - Καλλιάνος: Κρύο και χιόνια το Σαββατοκύριακο - Πού θα χιονίσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού αναμένεται σήμερα Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σήμερα - Αναλυτικά η πρόγνωση για την Κρήτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού αναμένεται να εκδώσει σήμερα Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο.

«Από την Κυριακή και έπειτα θα πέσει κατακόρυφα η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας. Θα έχουμε πολύ κρύο σε όλη την επικράτεια με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις», είπε ο μετεωρολόγος, αναφέρει ο μετεωρολόγος.

//--> //-->

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για Aegean Snow Effect

Την ίδια ώρα ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε σε νεότερη ανάρτησή του για χιονοπτώσεις και στα πεδινά για την Κυριακή, στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας.

Ο μετεωρολόγος, εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τι είναι το Aegean Snow Effect, δηλαδή το φαινόμενο της λίμνης του Αιγαίου, το οποίο και θα φέρει τις πυκνές χιονοπτώσεις την Κυριακή ακόμα και μέσα στην Αθήνα.

Έκτακτο δελτίο αναμένεται σήμερα από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού βγάζει σήμερα Παρασκευή (3/2) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Όπως ενημέρωσε χθες ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Twitter.

https://twitter.com/KolydasT/status/1621108508472262661

Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στα δυτικά έως 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βοριοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση από το meteo.gr:

Στο Ηράκλειο

Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Ηλιοφάνεια. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Αίθριος καιρός την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 65 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι, όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News