Απαλλάχθηκε ο δημοσιογράφος Αλέκος Ανδρικάκης, μετά από μήνυση Αυγενάκη για συκοφαντική δυσφήμηση

Κρήτη
Απαλλάχθηκε ο δημοσιογράφος Αλέκος Ανδρικάκης, μετά από μήνυση Αυγενάκη για συκοφαντική δυσφήμηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Της απόφασης προηγήθηκε η εισήγηση της εισαγγελέως έδρας, η οποία πρότεινε την αθώωση του δημοσιογράφου, με ένα σκεπτικό που αποτελεί δεδικασμένο για την ελευθερία του Τύπου

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αποφάσισε την απαλλαγή δημοσιογράφου και υπέυθυνου τοπικής ιστοσελίδας Candiadoc.gr, Αλέκου Ανδρικάκη, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για συκοφαντική δυσφήμηση, με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας.

Η έδρα κατά πλειοψηφία έκρινε ότι δεν προέκυψε δόλος για συκοφαντική δυσφήμηση, θέτοντας τη δικογραφία στο αρχείο. Σημειώνεται ότι η υπόθεση συζητήθηκε εκ νέου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, κατόπιν παραπομπής από τον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με την οποία το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ζήτησε την επανάληψη της δίκης, με διαφορετική σύνθεση, ακυρώνοντας την καταδικαστική απόφαση στον δημοσιογράφο.

Της απόφασης προηγήθηκε η εισήγηση της εισαγγελέως έδρας, η οποία πρότεινε την αθώωση του δημοσιογράφου, με ένα σκεπτικό που αποτελεί δεδικασμένο για την ελευθερία του Τύπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News