«Στα λευκά» τα ορεινά της Κρήτης - Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας (vid)

Κρήτη
«Στα λευκά» τα ορεινά της Κρήτης - Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου έμελλε να είναι αυτή που θα φέρει το χειμώνα στα ορεινά του νησιού, καθώς τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους ακόμη και μέσα σε χωριά όπως του Οροπεδίου Λασιθίου, τα Ανώγεια αλλά και σε οικισμούς στον Ομαλό

 

  • Έφτασε ο Φεβρουάριος για να πέσουν τα πρώτα χιόνια στην Κρήτη
  • Νυχτερινό χιόνι συνοδεύτηκε και με μπλακ άουτ σε Οροπέδιο, Νεάπολη και Άγιο Νικόλαο
  • Με απόφαση του δημάρχου, κλειστά τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου
  • Λευκό σκηνικό και στα Ανώγεια
  • Τα χιόνια έφτασαν για λίγο μέχρι και μέσα στα Ανώγεια

Πρώτη Φεβρουαρίου έκανε ο χειμώνας την εμφάνισή του στην Κρήτη, ντύνοντας στα λευκά τα ορεινά του νησιού. Το χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου άρχισε να πέφτει από τις έντεκα χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί οι κάτοικοι αντίκρυσαν ακόμη και μέσα στα χωριά του Οροπεδίου το λευκό σκηνικό. 

Ωστόσο εξαιτίας της κακοκαιρίας το Οροπέδιο Λασιθίου, ο Άγιος Νικόλαος και η Νεάπολη όμως επί ώρες τα ξημερώματα έμειναν στο σκοτάδι, καθώς κεραυνός χτύπησε υποσταθμό της ΔΕΗ. Από τα ξημερώματα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ επιχειρούσαν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα καταφέροντας την εκτόνωσή του από νωρίς το πρωί. 

Την ίδια ώρα με απόφαση του δημάρχου τα σχολεία στο Οροπέδιο παρέμειναν κλειστά. 

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και έντονης χιονόπτωση την ερχόμενη Κυριακή και μέχρι την Τρίτη, έχει κινητοποιήσει το μηχανισμό, με το δήμαρχο Οροπεδίου να εξηγεί ότι ήδη έχουν πιάσει δουλειά τα δύο νέα μηχανήματα που απέκτησε ο δήμος προκειμένου να αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τη χιονόπτωση και τις συνέπειές της. 

Με χαμόγελα το πρώτο χιόνι στα Ανώγεια

Το λευκό σκηνικό απλώθηκε και στα Ανώγεια, μετά από μήνες αναμονή, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα. Η χιονόπτωση έφτασε και μέσα στο χωριό αν και το χιόνι στρώθηκε για τα καλά στα πιο ορεινά σημεία, που όμως και εκεί δεν εντοπίστηκαν προβλήματα. 

Ειδυλλιακή η εικόνα και στον Ομαλό, που το χιόνι μετέτρεψε τα πάντα σε λευκό τοπίο που παραπέμπει σε σκηνικό απόλυτου χειμώνα, τον οποίο άρχισε με καθυστέρηση να βιώνει η Κρήτη. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News