Φονικό με ψαλίδι στον Τσούτσουρα: Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει η 47χρονη Γαλλίδα

Κρήτη
Φονικό με ψαλίδι στον Τσούτσουρα: Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει η 47χρονη Γαλλίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Αίτημα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο θα υποβάλει η υπεράσπιση - «Δεν μπορούσε να καταλάβει πώς είναι δυνατόν η επιστήμη να λέει ότι δεν έπιασε αυτό το ψαλίδι και τα δικαστήρια να την καταδικάζουν... Έχω κι εγώ την ίδια απορία!», σημειώνει η συνήγορος της 47χρονης Ηλέκτρα Κούτρα

Ένοχη - και σε δεύτερο βαθμό - κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο) η 47χρονη Γαλλίδα η οποία τον Ιούλιο του 2019 φέρεται να σκότωσε με ένα ψαλίδι τον 56χρονο σύντροφο - και ξάδερφό της - σε ξενοδοχείο του Τσούτσουρα Ηρακλείου, όπου παραθέριζαν μαζί.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα “έσπασε”, αφού το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της επέβαλε χθες ποινή κάθειρξης 10 ετών. Ως εκ τούτου, η 47χρονη - δεδομένου ότι είναι ήδη κρατούμενη περίπου 3,5 χρόνια - αναμένεται να αποφυλακιστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Από την πρώτη στιγμή που κατηγορήθηκε για τον θάνατο του αγαπημένου της ανθρώπου, η 47χρονη είχε υποστηρίξει ότι είναι αθώα. Ας σημειωθεί ότι στο πλευρό της Γαλλίδας βρίσκονταν - και - χθες στενοί συγγενείς της που μετέβησαν από την πατρίδα τους για να εκφράσουν τη στήριξή τους στη 47χρονη. Μεταξύ αυτών, ο θείος της, καθώς κι ένας εκ των αδερφών της. «Η αδερφή μου ήταν πάντα το καλύτερο παιδί. Τόσο δοτική σε όλους μας. Φρόντιζε τους ηλικιωμένους γονείς μας και την κόρη της με αγάπη και υπομονή. Δεν είχε δείξει ποτέ κανένα δείγμα βίαιης συμπεριφοράς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αδερφός τής 47χρονης.

Η Έδρα έκρινε χθες ένοχη (κατά πλειοψηφία, 6-1, αφού μειοψήφησε ένας ένορκος που είχε την άποψη ότι πρέπει να αθωωθεί) τη 47χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη. Τελικά, της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών. Παρά το ότι το ύψος της ποινής της μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, στο άκουσμα της απόφασης η καταδικασθείσα ξέσπασε σε κλάματα.

Το χρονικό

Το τραγικό συμβάν, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο, είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2019 σε ξενοδοχείο στον οικισμό του Τσούτσουρα, στις νότιες ακτές του νομού Ηρακλείου. Ήταν γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου, όταν ένοικοι του ξενοδοχείου άκουσαν φασαρία, η οποία - όπως γρήγορα διαπιστώθηκε - προερχόταν από το δωμάτιο όπου διέμεναν θύμα και κατηγορούμενη.

Στο σημείο κατέφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με γιατρό, ενώ στον Τσούτσουρα μετέβη και αστυνομική δύναμη. Όπως διαπιστώθηκε, ο 56χρονος άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Ο άτυχος Γάλλος παρελήφθη άμεσα από το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου. Ωστόσο, ήταν ήδη νεκρός.

Έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Αίτημα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο θα υποβάλει η υπεράσπιση

«Είναι ένας αθώος άνθρωπος ο οποίος χωρίστηκε βίαια από το παιδί του και τέθηκε υπό κράτηση, υπό πολύ κακές συνθήκες, επί 3,5 χρόνια ήδη και για όσο χρονικό διάστημα παραμείνει ακόμη..!», δήλωσε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” η συνήγορος υπεράσπισης της 47χρονης Ηλέκτρα Κούτρα, η οποία εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση του δικαστηρίου.

«Παρόλο που επιβλήθηκε το ελάχιστο του πλαισίου ποινής, είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Είναι ένας αθώος άνθρωπος που παραμένει στη φυλακή και συνεχίζει να στερείται την κόρη της. Συνεχίζει να κρατείται άδικα κι είναι μεγάλο κρίμα αυτό», ανέφερε επιπρόσθετα η κ. Κούτρα, συμπληρώνοντας για τη 47χρονη ότι «δεν μπορούσε να καταλάβει πώς είναι δυνατόν η επιστήμη να λέει ότι δεν έπιασε αυτό το ψαλίδι και τα δικαστήρια να την καταδικάζουν... Έχω κι εγώ την ίδια απορία!».

Εξάλλου, η δικηγόρος προανήγγειλε την υποβολή αίτησης αναίρεσης της απόφασης του δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο. «Θα υποβάλουμε αναίρεση προκειμένου να αποκατασταθεί το δίκαιο και θα ζητήσουμε από τον Άρειο Πάγο, ει δυνατόν, να την αφήσει μέχρι να κριθεί η αναίρεσή της». Όπως έκανε ακόμη γνωστό η κ. Κούτρα, ήδη από το 2020 η πλευρά της 47χρονης έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «γιατί ήδη από την προδικασία υπήρχαν τόσες πολλές παραβιάσεις - είχε γίνει “μουσείο” παραβιάσεων αυτή η υπόθεση. Μέχρι και σήμερα απορρίφθηκαν αιτήματα όπως το να έχουμε τα πρωτογενή δεδομένα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Είναι δικαίωμα της κατηγορούμενης. Έπρεπε να τα έχει...».

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου. Στην πρώτη συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία κι εν συνεχεία η Έδρα διέκοψε τη δίκη, η οποία ολοκληρώθηκε χθες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News