Καιρός: Τοπικές βροχές σήμερα και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης - Πότε αναμένεται το δεύτερο ψυχρό κύμα

Κρήτη
Καιρός: Τοπικές βροχές σήμερα και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης - Πότε αναμένεται το δεύτερο ψυχρό κύμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέρχου Μαρουσάκη - Χιόνια θα πέσουν και σε χαμηλά υψόμετρα τις επόμενες ημέρες - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο κύμα κακοκαιρίας το οποίο και θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις προγνώσεις με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, καθημερινά και σταδιακά ο υδράργυρος θα υποχωρεί, με συνθήκες παγετού να κάνουν την εμφάνιση τους στα ηπειρωτικά, όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο.

Έρχονται τα δυο ψυχρά κύματα

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μαρουσάκη, δύο ψυχρά κύματα πρόκειται να «επισκεφτούν» τη χώρα μας μέσα στην εβδομάδα.

Το πρώτο ψυχρό κύμα έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του από το βράδυ της Τρίτης κάνει το πέρασμά και θα διαρκέσει έως και σήμερα Τετάρτη (1/2) με χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, κυρίως στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες.

Το δεύτερο ψυχρό κύμα έρχεται προς το τέλος της εβδομάδας. Πρόκειται για μια οργανωμένη πολική αέρια μάζα η οποία κατεβαίνει και θα επιδεινώσει περισσότερο τον καιρό στη χώρα μας. Από την Κυριακή (5/2), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, και στη συνέχεια θα βλέπουμε χιόνια και σε πεδινές περιοχές και το κρύο θα είναι τσουχτερό. Ο καιρός θα παραμείνει έτσι μέχρι τις 10-15 Φεβρουαρίου.

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη στην Κρήτη

Σήμερα Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου στην Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση από το meteo.gr:

Στο Ηράκλειο

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο

Πυκνές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Πυκνές νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά

Πυκνές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια

Ασθενής χιονόπτωση σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Έντονες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα

Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος τις περισσότερες ώρες, από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -1 (μείον ένα) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στις Σποράδες, την Εύβοια και τα ανατολικά τμήματα της Στερεάς, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιόνια. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, από το απόγευμα όμως σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις περισσότερες δυτικές και βόρειες περιοχές θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο στα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια-παράκτια της ανατολικής και νότιας χώρας σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Πρόγνωση για την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Ιόνιο 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Προοπτική για τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και και στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News