Κρήτη

Από την Κρήτη ξεκινά το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων καρδιάς για 5,5 εκατ. πολίτες

Πρόγραμμα πρόληψης για τα καρδιαγγειακά νοσήματα ξεκινά άμεσα, το υπουργείο Υγείας - Ηλεκτρονικά μηνύματα για δωρεάν εξετάσεις θα λάβουν 5,5 εκατομμύρια πολίτες, γνωστοποίησε από τν Κρήτη η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη

Τους στόχους του Εθνικού Προγράμματος «Υγεία Μπροστά» για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, παρουσίασε σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο, από τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στην Κρήτη, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε την ενημέρωση για το Πρόγραμμα "Υγεία Μπροστά" από την Κρήτη και αναμένεται να ταξιδέψουμε σε όλη τη χώρα ώστε να εξηγήσουμε τη σημασία της Πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Στόχος μας να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να πραγματοποιήσουν τις δωρεάν εξετάσεις που προσφέρει η Πολιτεία.

Άμεσα θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα πρόληψης για τα καρδιαγγειακά νοσήματα μέσω του οποίου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις πάνω από 5,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα λάβουν sms στο κινητό τους για να υποβληθούν σε εξετάσεις καρδιάς χωρίς χρέωση σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές».

Στις εκδηλώσεις στην Κρήτη συμμετείχαν η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Ποιότητας Ζωής Φωτεινή Κουλούρη, η Δέσποινα Παπαδάκη, Γενικός Ιατρός Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Περάματος, η Σοφία Αγγελάκη, Καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης κλινική ΠαΓΝΗ και η Αθήνα Καρπούζη, Γενικός Ιατρός ΠΙ Βραχασίου - Ειδ. Γραμματέας «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» Εταιρείας Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια