Φονικό με ψαλίδι στον Τσούτσουρα: Σε εξέλιξη η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης

Κρήτη
Φονικό με ψαλίδι στον Τσούτσουρα: Σε εξέλιξη η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 47χρονη κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, που την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επιβάλλοντάς της ποινή ισόβιας κάθειρξης

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η εκδίκαση - σε δεύτερο βαθμό - της τραγικής υπόθεσης με “πρωταγωνίστρια” μια 47χρονη Γαλλίδα, η οποία τον Ιούλιο του 2019 φέρεται να δολοφόνησε με ψαλίδι τον 56χρονο σύντροφό της, μέσα σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα Ηρακλείου. Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Στην πρώτη συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία κι εν συνεχεία η Έδρα διέκοψε τη δίκη, η οποία συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου. Εντός της δικαστικής αίθουσας, βρίσκεται η κατηγορούμενη με διερμηνέα, η Έδρα και ο συνήγορός της.

Το τραγικό συμβάν, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο, είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2019, σε ξενοδοχείο στον οικισμό του Τσούτσουρα, στις νότιες ακτές του νομού Ηρακλείου. Ήταν γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου, όταν ένοικοι του ξενοδοχείου άκουσαν φασαρία, η οποία - όπως γρήγορα διαπιστώθηκε - προερχόταν από το δωμάτιο όπου διέμεναν θύμα και κατηγορούμενη, οι οποίοι, εκτός από ζευγάρι, ήταν και ξαδέλφια.

Στο σημείο κατέφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με γιατρό, ενώ στον Τσούτσουρα μετέβη και αστυνομική δύναμη. Όπως διαπιστώθηκε, ο 56χρονος άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Ο άτυχος Γάλλος παρελήφθη άμεσα από το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου. Ωστόσο, ήταν ήδη νεκρός.

Η 47χρονη ισχυρίστηκε εξαρχής ότι ο 56χρονος αυτοτραυματίστηκε. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν από τον εν λόγω ισχυρισμό και τη συνέλαβαν. Τις επόμενες ημέρες, η 47χρονη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και τον Νοέμβριο του 2020 κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, που την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επιβάλλοντάς της ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η 47χρονη γυναίκα είχε υποστηρίξει στην απολογία της - όπως είχε κάνει αμέσως μετά το συμβάν, αλλά και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο - ότι δε σκότωσε τον 56χρονο, παρά εκείνος αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με ψαλίδι.

Συγκεκριμένα, η κατηγορούμενη ανέφερε απολογούμενη ότι ο σύντροφος και ξάδελφός της αυτοκτόνησε με ένα ψαλίδι. Αναφέρθηκε ακόμη στα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο εκλιπών, αλλά και στα προβλήματα εξάρτησης που είχε.

Ωστόσο, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η 47χρονη επισήμανε ότι αγαπούσε τον 56χρονο πάρα πολύ. Μάλιστα, σε κάποιες στιγμές της απολογίας της, εμφανώς φορτισμένη συγκινησιακά, έβαλε τα κλάματα.

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν στα μέσα Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ήταν και ο γιατρός που μετέβη εσπευσμένα στο ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου. Ας σημειωθεί ότι στη δίκη έδωσαν το “παρών”, μεταξύ άλλων, ο αδερφός της κατηγορούμενης, αλλά κι ένας φίλος της οικογένειας της 47χρονης και του εκλιπόντος από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε φτάσει στην Κρήτη και τον Τσούτσουρα λίγες ημέρες πριν από το επίμαχο περιστατικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της Δευτέρας (σ.σ. το συμβάν σημειώθηκε ξημερώματα Τρίτης) το ζευγάρι απόλαυσε τις τοπικές νοστιμιές, καταναλώνοντας αρκετό αλκοόλ. Εντούτοις, κανείς από τους ντόπιους δεν περίμενε ότι οι διακοπές του ζεύγους επρόκειτο να έχουν την τραγική αυτή έκβαση.

Μετά το συμβάν, η 47χρονη γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος της άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο. Κατόπιν, την παρέπεμψε ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για την κακουργηματική πράξη που της αποδίδεται. Η διαδικασία της απολογίας της, λίγα 24ωρα μετά, ήταν μαραθώνια, μεταξύ άλλων, εξαιτίας του ότι η κατηγορούμενη δε γνωρίζει την ελληνική γλώσσα και ήταν απαραίτητη η παρουσία διερμηνέα. Μετά το πέρας της απολογίας, η 47χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News