Στο Ηράκλειο εκδήλωση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την ενδυνάμωση των εργαζομένων - Εγκαίνια του Περιφερειακού Παραρτήματος Κρήτης

Κρήτη
Στο Ηράκλειο εκδήλωση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την ενδυνάμωση των εργαζομένων - Εγκαίνια του Περιφερειακού Παραρτήματος Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερες εκδηλώσεις με ομιλίες και δράσεις πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο Ηράκλειο στις 2 και 3 Φεβρουαρίου - Εγκαίνια του Περιφερειακού Παραρτήματος της ΙΝΕ/ΓΣΕΕ που στοχεύει στη στήριξη των εργαζομένων

Διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιείτα-ι την Πέμπτη και την Παρασκευή, 2 και 3 Φεβρουαρίου 2023, στο Ηράκλειο από το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ με την υποστήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, στα πλαίσια των υπηρεσιών υποστήριξης και ενδυνάμωσης του εργατικού δυναμικού. Με την ολοκλήρωση των δράσεων θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του Περιφερειακού Παραρτήματος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Κρήτης.

Το πρόγραμμα και οι εισηγητές της εκδήλωσης έχουν ως εξής:

Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023

* 18:00-20:30: Εκδήλωση με τίτλο «Κρίση κόστους ζωής και ελληνική οικονομία», στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel - αίθουσα “Πασιφάη ΙΙ” (Υγείας 2, Ηράκλειο) με εισηγητή τον κ. Γιώργο Αργείτη, επιστημονικό δ/ντή ΙΝΕ/ΓΣΕΕ & καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εισήγηση θα αναδείξει τέσσερα μείζονα ζητήματα:

- Πρώτον, το κύμα της ακρίβειας που βιώνουμε τον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο που έχει οδηγήσει σε κρίση κόστους ζωής με αρνητική επίδραση στο βιοτικό επίπεδο και στην καθημ ερινότητα ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας και ειδικά των μισθωτών, των συνταξιούχων και των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

- Δεύτερον, τον κατώτατο μισθό που εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος του ύψους της αξιοπρεπούς διαβίωσης και είναι αναγκαία μια σημαντική αύξησή του.

- Τρίτον, τη διεθνή αβεβαιότητα που δημιουργεί νέες εστίες αστάθειας που επιδεινώνουν τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας και  

- Τέταρτον, την προστασία του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων που είναι μείζονα προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2023

* 14:00-18:00: Εκδήλωση Διά Ζώσης Νομικής Πληροφόρησης, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας 10, Ηράκλειο Κρήτης). Νομικοί του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με: α) το Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, κ.α.) - (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κ.λπ.) και β) τα Εργασιακά Δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας/δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής από όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν σαφή στοιχεία σχετικά με:

- Τον συνολικό αριθμό ενσήμων ή τους χρόνους ασφάλισης ανά ταμείο,

- Την ημερομηνία έναρξης ασφάλισης,

- Το είδος ενσήμων (μικτά-απλά-βαρέα)

* 19:00: Τελετή εγκαινίων του Περιφερειακού Παραρτήματος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Κρήτης (Ανδρέα Παπανδρέου 61 & Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, Ηράκλειο, Α’ όροφος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News