Απανωτά τα τροχαία στην Κρήτη - Σχεδόν κάθε ημέρα και ένα ατύχημα (pics, vid)

Κρήτη
Απανωτά τα τροχαία στην Κρήτη - Σχεδόν κάθε ημέρα και ένα ατύχημα (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έλειψαν και αυτό το σαββατοκύριακο στους δρόμους της Κρήτης - Ευτυχώς, ωστόσο, κανένα από αυτά δεν είχε μοιραίες συνέπειες - Το όχημα, το οποίο οδηγούσε μια 72χρονη αλλοδαπή, βγήκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, από την πορεία του και βρέθηκε μέσα σε παρακείμενο χωράφι, αναποδογυρισμένο και σε κατακόρυφη θέση - Σχεδόν κάθε μέρα και ένα τροχαίο στην Κρήτη

Απανωτά τροχαία ατυχήματα έλαβαν χώρα μέσα στο σαββατοκύριακο στην Κρήτη. Ευτυχώς, ωστόσο, κανένα εξ αυτών δεν έμελλε να έχει μοιραίες συνέπειες για κάποιον συνάνθρωπό μας. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2023, έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στο νησί δύο άνθρωποι.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα (30/1) σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλο στην περιοχή από το Ηράκλειο προς τις Μοίρες, σύμφωνα με την σελίδα στο facebook Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα που προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο. Μάλιστα από τη σύγκρουση μεταξύ τους, ο άνδρας εξφενδονίστηκε σε σταθμευμένο όχημα.

Νωρίς χθες το βράδυ σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην περιοχή του Εσταυρωμένου, στο Ηράκλειο. Ευτυχώς, ωστόσο, παρά τη σφοδρή σύγκρουση που σημειώθηκε μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων αυτοκινήτων, δεν τραυματίστηκε σοβαρά κάποιος συνάνθρωπός μας. Συνολικά τρία άτομα τα οποία επέβαιναν στα δύο οχήματα τραυματίστηκαν. Ευτύχημα αποτελεί, πάντως, το γεγονός ότι και οι τρεις επιβαίνοντες τραυματίστηκαν ελαφρά. Επιτόπου μετέβη κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, ενώ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση - και - από την Πυροσβεστική, καθώς αρχικά κρίθηκε αναγκαία η παρέμβασή της, καθώς είχαν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό των αυτοκινήτων οι τραυματίες.

Στο σημείο του τροχαίου έσπευσαν τρία οχήματα και 11 πυροσβέστες: Εντούτοις, δε χρειάστηκε καν να επιχειρήσουν, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες είχαν ήδη καταφέρει να απεγκλωβιστούν μόνοι τους. Ας σημειωθεί ότι δύο από τους τραυματίες διακομίστηκαν στο ΠΑΓΝΗ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ο τρίτος τραυματίας μεταφέρθηκε μόνος του στο νοσοκομείο.

Στη γέφυρα του Εσταυρωμένου

Χθες Κυριακή το πρωί έλαβε χώρα κι άλλο σοβαρό τροχαίο στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου. Σύμφωνα με το neakriti.gr, το συμβάν σημειώθηκε στη γέφυρα του Εσταυρωμένου, όπου παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο ένας 44χρονος άνδρας. Συγκεκριμένα, ο 44χρονος φέρεται να κινείτο πεζός, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες παρασύρθηκε από όχημα που οδηγούσε ένας νεαρός 20 ετών. Τάχιστα μετέβη επιτόπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ας σημειωθεί ότι ο 44χρονος έφερε πολλαπλά τραύματα.

Στο μεταξύ, οι Αρχές δεν άργησαν να εντοπίσουν τον 20χρονο οδηγό, ο οποίος συνελήφθη κι επρόκειτο να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Προχθές Σάββατο είχαν προηγηθεί άλλα δύο τροχαία. Το ένα από αυτά σημειώθηκε στο Ηράκλειο, ενώ το δεύτερο σε περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων. Κοινή συνισταμένη στα δύο περιστατικά είναι το ότι εγκλωβίστηκαν στα εμπλεκόμενα οχήματα ηλικιωμένες γυναίκες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το neakriti.gr, προχθές το απόγευμα, μια 77χρονη γυναίκα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα εντός της πόλης του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν σημειώθηκε στη συνοικία του Πόρου, λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα που οδηγούσε η 77χρονη συγκρούστηκε με έτερο όχημα επί της οδού Φιλελλήνων.

Η 77χρονη οδηγός εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου της. Γι’ αυτόν τον λόγο, έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα και έξι υπαλλήλους, οι οποίοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια την ηλικιωμένη.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι η οδηγός στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η 77χρονη δεν “αποκόμισε” ούτε μια... γρατζουνιά. Ως εκ τούτου, δεν εκλήθη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η ηλικιωμένη οδηγός δε χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Λίγο νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ένα ακόμη τροχαίο έμελλε να προκαλέσει τον εγκλωβισμό έτερης ηλικιωμένης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που οδηγούσε. Το εν λόγω συμβάν σημειώθηκε στο Φρε του δήμου Αποκορώνου, στον νομό Χανίων. Το όχημα το οποίο οδηγούσε μια 72χρονη αλλοδαπή βγήκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, από την πορεία του.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα σε παρακείμενο χωράφι, αναποδογυρισμένο και σε κατακόρυφη θέση: Το μπροστινό μέρος του οχήματος άγγιζε το έδαφος, ενώ το πίσω μέρος στηριζόταν ουσιαστικά στα κλαδιά του δέντρου! Ως αποτέλεσμα, η 72χρονη εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου της.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των Αρχών και στο σημείο δεν άργησε να μεταβεί δύναμη της Πυροσβεστικής και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Η 72χρονη απεγκλωβίστηκε μετά την παρέμβαση έξι πυροσβεστών που μετέβησαν επιτόπου με τρία οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Βρυσών. Εξάλλου, η γυναίκα έφερε ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Σχεδόν κάθε μέρα και τροχαίο

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, μια 64χρονη γυναίκα βρήκε τραγικό τέλος, καθώς παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Το θλιβερό συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 6:30 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, επί της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου, στο ύψος του Ξαμουδοχωρίου.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα που οδηγούσε ένας 66χρονος άνδρας φέρεται να παρέσυρε την 64χρονη, η οποία κινείτο πεζή. Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων. Εκεί, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ας σημειωθεί ότι οι Αρχές συνέλαβαν τον 66χρονο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ένας ακόμη συνάνθρωπός μας είχε βρει τραγικό τέλος. Και το συγκεκριμένο συμβάν είχε σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, όταν μοτοσυκλέτα. στην οποία επέβαινε ένας άνδρας, προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο στον Βόρειο Οδικό Άξονα, στο ύψος του κόμβου της Σούδας. Ως αποτέλεσμα ο μοτοσυκλετιστής τραυματίστηκε θανάσιμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News