Ανοικτή Βραδιά Αστροφυσικής στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο με θέμα: «Η γέννηση και ο θάνατος των αστεριών»

Κρήτη
Ανοικτή Βραδιά Αστροφυσικής στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο με θέμα: «Η γέννηση και ο θάνατος των αστεριών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομιλία του κ. Γιώργου Κλήμη, καθηγητή φυσικής στο Εκπαιδευτήριο “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ”, με τον γενικό τίτλο «Η γέννηση και ο θάνατος των αστεριών», είναι μια συναρπαστική σύνοψη του κύκλου ζωής των αστεριών

Το Εκπαιδευτήριο “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” και το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ITE διοργανώνουν Ανοικτή Βραδιά Αστροφυσικής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 7.00 μ.μ. στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” και θα περιλαμβάνει:

  • ομιλία – πολυμεσική παρουσίαση του κ. Γιώργου Κλήμη, φυσικού, με θέμα: «Η γέννηση και ο θάνατος των αστεριών»
  • αστρονομική παρατήρηση του κομήτη C/2022 E3 (ΖΤF) που επισκέπτεται ξανά τη γη μετά από 50.000 χρόνια και θα είναι ορατός από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Η ομιλία του κ. Γιώργου Κλήμη, καθηγητή φυσικής στο Εκπαιδευτήριο “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ”, με τον γενικό τίτλο «Η γέννηση και ο θάνατος των αστεριών», είναι μια συναρπαστική σύνοψη του κύκλου ζωής των αστεριών. Από τις σύνθετες διαδικασίες που οδηγούν στη γέννησή ενός αστεριού μέχρι την εξάντληση των ενεργειακών αποθεμάτων του που τελικά οδηγεί στην κατάρρευση και τον θάνατο, η πολυμεσική παρουσίαση θα δώσει με απλό, εκλαϊκευμένο και προσιτό για όλους τρόπο τα πιο σύγχρονα δεδομένα της επιστημονικής έρευνας και τις θεωρίες που περιγράφουν και εξηγούν τα εκπληκτικά αυτά φαινόμενα.

Ο κομήτης C/2022 E3 (ΖΤF) παρατηρήθηκε το Μάρτιο 2022 από τηλεσκόπιο στην Καλιφόρνια. Η έλευσή του έχει προκαλέσει το παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον, αφού πιστεύεται ότι το προηγούμενο πέρασμά του από τη γη ανάγεται στο τέλος της εποχής του ανθρώπου του Νεάντερταλ, περίπου 50.000 πριν. Ο κομήτης θα είναι ορατός από το βόρειο ημισφαίριο της γης για 1,5 μήνα από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2023. Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου η παρατήρηση του κομήτη μπορεί να ξεκινήσει από τις 8.00 μ.μ.

Η Βραδιά Αστροφυσικής είναι μια εκδήλωση που οργανώνεται από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ITE, το Αστεροσκοπείο Σκίνακα και το Εκπαιδευτήριο “TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ” στο πλαίσιο του προγράμματος D-Space του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας) και είναι ανοικτή για το κοινό και για παιδιά από εννέα ετών (Δ΄ δημοτικού ή μεγαλύτερα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News