Ηράκλειο: Η ώρα της απολογίας για τον φερόμενο ιερόσυλο που έκλεψε τα ιερά δισκοπότηρα

Κρήτη
Ηράκλειο: Η ώρα της απολογίας για τον φερόμενο ιερόσυλο που έκλεψε τα ιερά δισκοπότηρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φερόμενος ως ιερόσυλος έγινε «τσακωτός» πριν από μερικά 24ωρα επειδή έκανε το λάθος να απευθυνθεί σε ενεχυροδανειστήριο, όπου μετέβη προκειμένου να πουλήσει τα ιερά σκεύη

Εντός της αυριανής ημέρας (Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου) αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου ο άνδρας που φέρεται να έκλεψε ασημένια ιερά σκεύη, μέσα από τον ιερό ναό του Αγίου Φανουρίου, στη Νέα Αλικαρνασσό, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δύο ιερά δισκοπότηρα, ένα δισκάριο κι έναν σταυρό ευλογίας, η χρηματική αξία των οποίων εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον στις 7.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος ως ιερόσυλος έγινε «τσακωτός» πριν από μερικά 24ωρα επειδή έκανε το λάθος να απευθυνθεί σε ενεχυροδανειστήριο, όπου μετέβη προκειμένου να πουλήσει τα ιερά σκεύη.

Εντούτοις, στελέχη της Ασφάλειας Ηρακλείου έφτασαν στα «ίχνη» του φερόμενου διαρρήκτη τον οποίο συνέλαβαν. Εξάλλου, συνελήφθη, σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, και ο ενεχυροδανειστής.

Ο συλληφθείς διαρρήκτης οδηγήθηκε την περασμένη Παρασκευή ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «κλοπή πράγματος αφιερωμένου σε θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι' αυτή».

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο εν λόγω κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου. Ωστόσο, ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δεν είχε δικηγόρο, οπότε του διορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης αυτεπάγγελτα - όπως προβλέπεται - από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα μιλώντας στο neakriti.gr ο εφημέριος πατέρας Χρυσοβαλάντης Φραγκάκης, η είδηση της κλοπής σκόρπισε μεγάλη στεναχώρια στους πιστούς, και όχι μόνο, καθώς ο δράστης έκλεψε δύο άγια δισκοπότηρα, ένα δισκάριο κι έναν σταυρό ευλογίας.

Όπως μας εξήγησε ο εφημέριος, όλα τα ιερά σκεύη ήταν ασημένια, ενώ η χρηματική τους αξία εκτιμάται τουλάχιστον στα 7.000 ευρώ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ιερός Ναός του Αγίου Φανουρίου μπαίνει στο στόχαστρο διαρρηκτών, τουλάχιστον τα τελευταία 11 χρόνια.

Όπως δήλωσε προ ημερών στο neakriti.gr ο ιερέας «11 χρόνια που είναι ο ίδιος εφημέριος, πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο ναό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News